Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, staj ve çıraklık başlama tarihlerinin sigorta başlangıcı sayılması ve EYT kapsamına dâhil edilmesi için iktidara çağrıda bulundu.

Staj ve çıraklık mağdurlarının taleplerini TBMM gündemine taşıyan Kaya, aynı zamanda “bugün yarın” denilerek ötelenen EYT düzenlemesinin de bir an önce Meclis’e getirilerek detayların açıklanmasını istedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya konuşmasında şunları söyledi:

“AKP MEMLEKETİN ASIL MESELELERİNİ GÖRMEZDEN GELİYOR”

“AKP iktidarı memleketin asıl meselelerini görmezden geldiği gibi memleket meselesi dedikleri meslek liselilerin staj ve çıraklık mağduriyetlerini de görmezden gelmeye devam ediyor.”

“STAJLARININ EMEKLİLİĞE SAYILMASINI İSTİYORLAR”

“Yaptıkları zorunlu stajların sigortaları emekliliklerine sayılmayan milyonlarca vatandaşımız hemen her gün bizlere ulaşarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar.”

“ÇÖZÜM İÇİN CHP’NİN, MUHALEFETİN VE HATTA MHP’NİN TEKLİFLERİ VAR”

“Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi Grubumuzun ve diğer muhalefet partilerinin teklifleri var, hatta iktidar ortağı MHP’nin de geçmiş yıllarda staj mağdurlarına verdiği sözler var.”

“SİGORTA BAŞLANGICI SAYILMALI VE EYT’YE DAHİL EDİLMELİ”

“Buradan iktidara sesleniyorum, bu mağduriyeti artık giderin diyorum. 15-16 yaşlarında evlatlarımız “staj” adı altında fabrikalarda çalıştılar, ucuz iş gücünden ve emeklerinden faydalanıldı, şimdi haklarını alma zamanıdır. Staj ve çıraklık başlama tarihleri sigorta başlangıcı sayılmalı ve EYT kapsamına dâhil edilmelidir.”

“AKP, OYUNCAĞA ÇEVİRDİĞİ EYT’Yİ BİR AN ÖNCE MECLİSE GETİRMELİ”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların “bugün yarın” diyerek oyuncağa çevirdiği EYT düzenlemesi bir an önce Meclise getirilmeli ve detayları vatandaşlarımızla paylaşılmalıdır.”