CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman bir fotoğraf paylaştı ve Trabzon Limanından boşaltılan kömürü eleştirdi. 

İşte açıklama: 

Dün paylaşılan fotoğraf, şehrimizin kent planlamasının olmadığı, betonlaştığı, kötü görüntülere esir olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Anlık ve kişisel kararlarla dönemini yürütmeye çalışan kent yöneticilerine ‘yeter’ demek zorundayız. Bu kentin tüm dinamikleriyle ortak bir bakış ortamı yaratıp güzel dokunuşlar yapmalıyız, biz buna talibiz.

Fotoğrafta diğer bir detayı çizerek belirtmek isterim. Kömür ticaretinde limanımızın hareketliliğinin farkındayız, ancak depolama ve transfer konusundaki sorunun daha büyük olduğunu görüyoruz. Daha önce karşı bölgede yaşayan mahallelilerimizin şikayetlerini dile getirmiş, balkonlarında oluşan kirliliği gözler önüne sermiştik. Liman ziyaretimizde ise gelen kömürlerin sulama sistemiyle limana taşındığını gördük ancak depolama konusunda mevcut başka bir yatırımın olmadığını öğrendik. Böyle bir alanda bir de çömlekçi kentsel dönüşüm alanı içerisindeki milyonluk yapıların konumunu da hatırlatmak gerekir. 

Kömürün bu vaziyette depolanmasıyla denizimizin de nasıl karalara büründüğünü, nasıl pislendiğini görebiliyoruz. Ticaret verilerimizin hareketliliğini önemserken yaşam alanımızdaki sağlığımızdan olamayız. Herkesin sağlığı açısından kömür depolama için çözüm üretilmesi gerekmektedir. Çünkü her yönüyle görünen kirlilik, kent hassasiyeti taşıyan yerel yönetimler arıyor.