Trabzon’da Millet İttifakı milletvekili adayları Meyve ve Sebze Toptancı Hali esnafına ziyarette bulundu.

Trabzon Meyve ve Sebze Toptancı Halinin fiziki şartlarının yetersiz olduğunu kaydeden CHP Trabzon Milletvekili Adayı Murat Özçilingir, iktidarın uygulamaya koyduğu hal yasasıyla ilgili ise “Kendi çıkardıkları kanuna bile sahip çıkmıyorlar” dedi.

CHP Trabzon milletvekili adayları Sibel Suiçmez, Ahmet Kaya, Murat Özçilingir, İlker Akıncı ve beraberinde ittifak il, ilçe başkanları ile partililer hal esnafıyla birebir temasta bulundu. Esnafın sorunlarını dinleyen milletvekili adayları, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde iktidar olduklarında ülkeye baharı getireceklerini esnafın sorunlarıyla ilgili gerekli adımların atılacağı sözünü verdi.

bb63f46d-cc60-4a2e-8c9b-8d7dd34c23b2

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Trabzon Milletvekili Adayı Murat Özçilingir , esnafın içinden gelen biri olarak sorunlara hakim olduklarını Trabzon’da esnafa dokunacak uygulamaları hayata geçireceklerini kaydetti.

TOPTANCI HALİNİN FİZİKİ VE HİJYEN ŞARTLARI UYGUN DEĞİL

Özçilingir, “Gece gündüz demeden sahadayız. Karanlıkları aydınlatacağız. İnanıyoruz ki güzel günler yakın. Trabzon’da hal esnafımızla temasta bulunduk. Hal esnafımız dertli. Biz de esnafımız için buradayız. Hal esnafımız hijyen konusunda rahatsız. Daha sağlıklı şartlarda hizmet vermek istiyor. Toptancı halinin fiziki şartları yetersiz. Ulusal marketlere karşı daha eşit şartlarda rekabet edecek bir yasaya ihtiyaç var. 

dd4b38c4-00ac-4a9c-8494-c099baca9d0c

DENETİMLER YETERSİZ

Denetimler yetersiz. İktidar 2012 yılında ‘Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’u yürürlüğe koydu. Çıkardıkları hal yasasının takipçisi olmuyorlar. Kendi çıkardıkları kanunlara bile sahip çıkmıyorlar. Biz iktidar olduğumuzda Ticaret Bakanlığını Esnaf ve Ticaret Bakanlığı şeklinde yeniden yapılandıracağız.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN TENCERESİNDE AŞ DEĞİL DERT PİŞİYOR

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Özçilingir, vatandaşın pazardan evine torbasının boş dönmek zorunda olduğunu dile getirirken ''Ekonomik kriz fiyatlarda belirleyici oluyor. Vatandaşın her geçen gün alım gücü düştüğü için bırakın kırmızı eti meyve ve sebze evine almakta zorlanıyor. Mutfaklarda tencereler aş ile değil dert ile pişiyor. Biz hem vatandaşımızın hem de esnafımızın sorunlarını çözmeye talibiz. Yapacağımız düzenlemeler, alacağımız önlemler ile torbalar dolacak, hem vatandaşımız hem esnafımız mutlu olacak.” ifadelerine yer verdi.

c52e0bfd-da49-46e4-9f28-a83087c6f655