CHP Trabzon Milletvekili Adayı Sibel Suiçmez, sistemin tıkandığını, iktidarın siyaset yorgunu olduğunu söyleyerek değişim zamanının geldiğini açıkladı. Suiçmez, “İktidar siyaset yorgunu olmuştur. Tıkandık, bir değişimin zamanının geldiğini düşünüyoruz.” derken Trabzon’da yaşanan olumsuz olaylar için ise “Trabzon’da hiçbir olaya mahal vermeden hep birlikte seçimi şölen halinde yaşayacağız.” dedi.
CHP Milletvekili adayları Sibel Suiçmez, İlker Akıncı ve Mustafa Erdi Çakır ve aday adayı Emre Köroğlu, Çaykaralılar Derneği Başkanı Hasan Bülent Aksoy ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Suiçmez, “Çaykaralılar sadece Trabzon’da değil Türkiye’de bürokrasiye ağırlığını koymuş. Çok çetin coğrafi konumdan oralara gitmek kolay değil. Ben baro başkanı olduğum zaman ulusalın dikkatini çekmiştim. Trabzon’dan nasıl kadın bir baro başkanı çıkar? Trabzon’da her erkeğin arkasında güçlü bir anne vardır. Dağla deniz arasında sıkışmış alanda küçük bir  toprak parçası bulan kadınımız hep üretmiştir.” ifadelerini kullandı.

TIKANDIK DEĞİŞİMİN ZAMANI GELDİ

İktidarın metal yorgunu olduğunu söyleyen Suiçmez, “Ekonomik durum iyi mi? Adaletten memnun muyuz? Alanları geziyoruz. İnsanların en büyük yakındığı şeylerden biri işsizlik, istihdam sorunu. Trabzon özellikle üniversite mezunlarının en çok işsiz olduğu şehirlerden biri. Kullandıkları dil ötekileştirici, birbirimize düşman gibi baktırılıyoruz. İnsanlarımız tüm bunlara rağmen istedikleri tek şey adalet, liyakat, özgürlük. Ülkemizde bir derdimiz, sıkıntımız var. Demokrasilerde seçimler çok önemlidir. Ancak savaş alanı değildir. Demokrasilerde seçimler şölen olmalıdır. Herkes rahatlıkla düşüncesini ifade edip özgürce oylarını kullanacak. İktidarlık sonsuza kadar sürmez. Değişebilir. Bu iktidar siyaset yorgunu olmuştur. Tıkandık, bir değişimin zamanının geldiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

TRABZON’U SEÇİLMİŞ BÖLGE YAPMAYA ÇALIŞTILAR

Trabzon’un seçilmiş bölge haline getirilmeye çalışıldığını açıklayan Suiçmez, “Biz bu seçim sürecinde ötekileştirici dil kullanmamaya, seçim alanlarını savaş alanına çevirmemeye gayret ettik. Seçimlere kısa süre kaldı. Trabzon son günlerde yine seçilmiş bölge haline getirilmeye çalışılıyor. Pankartlarımızın kesilmesi, devamında Hüda Par aracılığıyla Trabzon’da bir takım olaylar çıkartılması. Yine de sağduyuyla hareket edeceğiz. Trabzon’da hiçbir olaya mahal vermeden hep birlikte seçimi şölen halinde yaşayacağız.” şeklinde belirtti.

PROJELER 21 YILDIR ÖNÜMÜZDE

Suiçmez, devamında şunlara değindi: “21 yıldır iktidardalar. Trabzonlu 4 bakan vardı ancak Trabzon’a bakan olmadı. Biz seçim zamanı Trabzon’a gelmiş insanlar değiliz. Burada doğduk, büyüdük. Büyürken de sırça köşklerde büyümedik. Sivil toplumda, derneklerde, siyasi partilerde yer aldık. Buralardan beslenerek bugünlere geldik. Baktığımız zaman bize bugün vizyon diye sunulan birçok projelerin 21 yıldır önümüze getirildiğini görüyoruz.”

GÜNEY ÇEVRE YOLU’NUN HUKUKİ ALTYAPISINI İNCELEDİK

“Güney Çevre Yolu’nun gerçekten hukuki altyapısı var mı diye inceledik. Yatırım programına alınmamış, ihalesi yapılmamış, doğal olarak bütçesi de yok. Kamulaştırılmamış. Hatta geçenlerde temel atacakları yere gittik. Bir süre sonra vatandaş geldi, bizle tartışmaya çalıştı. ‘Niye benim yerimdesiniz?’ diye. Biz de sizin yeriniz niye olsun. Devlet burada temel atacak dedik. Dolayısıyla gerçekleşmemiş projelerle avutuluyoruz. Elbette yapılan bazı yatırımlar var. Ancak bunların da doğru projelendirilmediğini, bütçelendirilmediğini, küresel anlamda facia olduğunun altını çiziyorum.”

DEMOKRATİK YOLLARLA HÜKÜMETİ DEĞİŞTİRMELİYİZ

“Biz hep 4 bin yıllık kentte yaşadığımızı söylüyoruz. Çayırbağ’da bir mağarada KTÜ’lü hocalarımız yaptıkları kazılarda çok önemli bulgular elde etti. Bu belki bizi 12 bin yıl öncesine götüren bir bulgu. Henüz gün ışığına çıkarılmamış. Bunun sebebi de Göbeklitepe’nin önemini ortadan kaldırmak istemiyorlar diye düşünüyoruz. Bu kente hepinizin dostları geliyordur. Kentimiz için ‘ne kadar güzel şehir mi?’ diyorlar yoksa, ‘Trabzon’a geldik ama yeşillik nerede? Boztepe’ye hançer gibi vurulan yol niye yapılmış? Viyadüklerde oradan bir tuhaf geçirilmiş’ mi diyorlar. Reşadiye denen üstgeçidi şimdi yıkacaklar. Bunlara baktığımızda bizim bir derdimiz var sizin de olmalı. Eğer yapamıyorlarsa demokratik yolla değiştirebilmeliyiz.”

TRABZON’DA ORTAK AKIL İŞLETİLMİYOR

“Trabzon’da ortak akıl işletilmiyor. Maraş Caddesi’nde yapılanları biliyorsunuz. Herkes o zeminin burada tutmayacağını söyledi. Peki niye yapıldı? Ortak akıl Trabzon’da egemen olmalı artık. Üniversiteler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, sizin gibi hemşehri derneklerini bir araya getireceğiz. Akıl ve bilimde buluşacağız. Trabzon’un mecliste güçlü sesi olacağız. Trabzon’u dediğini yaptıran hüviyetine yeniden kavuşturacağız.”