Haberlobi - Haber Servisi // Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin meclis toplantıları hararetli başladı.

Ortahisar Belediye Meclis üyesi CHP'li Cüneyt Zorlu, Beşirli'deki Pazaryeri satışını meclis gündemine taşıdı. Zorlu, bu satışı gündeme getirirken, ilginç birkaç örnekle ihalelere pahalılıktan dolayı teklif verilemediği iddiasını öne sürdü.

Enflasyon ve maliyet artışlarının müteahhit firmalarının iflasına neden olduğunu belirten Zorlu, "Ülkemizde olan yüksek enflasyon, inşaat birim maliyetlerindeki artış, inşaat piyasasını derinden yaraladı. Bu durum müteahhitlerin iflasına neden oluyor. Birim fiyatlar yüzde yüz arttı. 4 ay olmasına rağmen bazı kalemlerde yüzde yüz, kimilerinde yüzde 200-300 artış olmuş. Şehrimizde birçok ihaleye teklif gelmemiş ya da yaklaşık maliyetlerin fazla olmasından dolayı iptal edilmiş." dedi.

Cüneyt Zorlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"TOKİ'nin yaptığı ihaleler... Çimenli'de 324 adet konutun ihalesine teklif verilmemiş. TİSKİ'nin içme suyu işlerine teklif verilmemiş. Ortahisar Belediyesi'nin de 27 Mayıs'ta park ile ilgili olan ihalesi onaylanmamış. Müteahhitler çok sıkıntıda ve batma durumuna gelmiş. Yıl içerisinde bitmesi gereken bazı ihaleler fiyat farkları alamadıklarından dolayı zararda ve batıyor. 2-3 yıl süren işlerde de verilen fiyat farkları çok az kalıyor, çok sınırlı kalıyor. Bunlardan da müteahhitler mutsuzlar."

Cüneyt Zorlu bu sözlerinin ardından Pazaryeri'nin satışı ile ilgili 'bedavaya satıyorsunuz' çıkışı yaptı!

Zorlu bu sözlerini şöyle izah etti:

"17 Mayıs'ta 2 No'lu Beşirli'de, bizim CHP grubu olarak ret oyu verdiğimiz bir pazar yeri ihalesi var. 4 katlı bir binayı satışa çıkardınız. 12 milyon 434 bin TL gibi bir bedelle satışını açık ihaleye yapacaksınız. Az önce birim fiyatların ne kadar zamlandığından bahsetmiştim. Şimdi bu binayı yapacak olsak 19 milyon TL gibi bir bedele mal olacak. Çıktığınız ihalenin bedeli çok düşük kalacak. Burası şuan pazar yeri olarak gözüküyor. Bunu alan arkadaş tekrar bize gelecek ve imar değişikliği talebinde bulunacak. Biz neden bunu 'imar değişikliği' yaparak ihaleye çıkmıyoruz. Çünkü, bir daha bu durumla karşılaşmak bizi üzecektir. Bunu gündemde bırakmayı öneriyorum. Satışı iptal edelim ya da erteleyelim. Önce imarı değiştirelim sonra yapalım"