CHP lideri Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat'ta belirleneceğini söyledi.

Seçim için yol haritasını Cumhurbaşkanı adayının anlatacağını bildiren Kılıçdaroğlu, "CHP'nin cumhurbaşkanı adayı siz misiniz?" sorusuna "Her parti doğal olarak kendi liderini cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. CHP'liler de kendi genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. Ama burada aslolan altı liderin oturup ortak karar vermesidir" cevabını verdi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ve açıklanacağı tarihi verdi.

'ASLOLAN 6 LİDERİN ORTAK KARARI'

İlgili soru üzerine cevap veren Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat'ta belirleneceğini ve seçim için yol haritasını söz konusu Cumhurbaşkanı adayının anlatacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı ile ilgili soruya ise "Her parti doğal olarak kendi liderini cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. CHP'liler de kendi genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. Ama burada aslolan altı liderin oturup ortak karar vermesidir" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlui Cumhurbaşkanı adayının özellikleri için ise şunları söyledi:

"Belirleyeceğimiz adayın ortak çalışma geleneğini devam ettirmesi gerekiyor. Her şeyi ben bilirim anlayışına sahip olmaması lazım. Devleti iyi tanıması, liyakatın ne kadar önemli olduğunu bilmesi lazım

"ADAY AÇIKLANMAMIŞTI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından 11'inci toplantısını gerçekleştiren 6'lı masa, yayımladığı bildiride yeni adayın ismini vermemişti. Altılı masanın açıkladığı bildiride Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına ilişkin kullanılan ifadeler iktidardan tepki toplarken 'Cumhurbaşkanı adayının açıklanmaması' da eleştirilen bir diğer konu olmuştu.