Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan tarihi altyapı projesinin tamamlandığı bölgelerde üstyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun açıkladığı “Bu sene yol senesi” sloganı doğrultusunda hareket eden Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, şehir merkezinde ve ilçelerde etkin çalışma yürütüyor. 

ORTAHİSAR’DA 60 BİN 455 TON ASFALT SERİLECEK 

Ortahisar ilçesinde altyapısı tamamlanan 2 Nolu Bostancı Mahallesi Kayabaşı Caddesi, Konaklar Mahallesi Emek Caddesi, 1 Nolu Bostancı Mahallesi Çelebi Caddesi, 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi Köseoğlu Caddesi, Kalkınma Mahallesi Farabi ve Akif Saruhan Caddesi ile Konaklar Mahallesi’nde asfalt serme çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmada 10 bin 468 ton asfalt serilirken, Ortahisar ilçesi genelinde ise toplamda 60 bin 455 ton asfalt serilecek. 

93e7b77b-9113-4ef6-a925-cd16fc780689

EKİPLER DOĞUDA VE BATIDA AYNI ANDA ÇALIŞIYOR 

Asfalt yılı kapsamında Sürmene ilçesi Dirlik, Kahraman, Oylum, Yazıoba, Yukarıçavuşlu, Balıklı Kastel, Konak, Çamlıca, Soğuksu, Aşağı Çavuşlu, Muratlı ve Zeytinlik Mahalle yollarına 4 bin 761 ton asfalt serimi gerçekleştirildi. Beşikdüzü ilçesinde ise Aksaklı, Denizli, Seyitahmet, Beşikdağ ve Vardallı mahallelerinde asfalt serimi tamamlanırken, kalan Resullü ve Nefsişarlı Mahallesi Sanayi Sitesi Yolu için çalışmalar devam ediyor. Beşikdüzü ilçesine bu kapsamda 3 bin 274 ton asfalt serilirken, toplamda 5 bin 250 ton asfalt kullanılacak. 

3d1d3555-a73e-4c3c-9d7e-db67ca13cb7d

İLÇELERDE YOĞUN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun açıkladığı üzere bu seneyi yol senesi ilan ettik ve doğrultuda hız kesmeden çalışma yürütmekteyiz. Ortahisar’da geçtiğimiz yıllarda ve bu senenin ilk bölümünde tamamladığımız altyapı çalışmalarından sonra süratle üstyapılarını tamamlıyoruz. Bu sene sonbahara gelindiğinde Ortahisar ilçemizde altyapıdan kaynaklı üstyapı meselesi büyük oranda çözülmüş olacak. İlçelerimizde de bir batı ekibimiz bir de doğu ekibimiz aynı anda çalışmaktadır. Önümüzdeki günlerde ekip sayısını üçe çıkaracağız. 2022 yılında Ortahisar ilçemiz hariç olmak üzere yaklaşık 120 bin ton bir asfalt, 110 bin metreküp de beton programımız var. Halkımıza uzun yıllar hizmet edecek, özenli ve kaliteli hizmetler yapmak adına mesai mefhumu gözetmeden çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.