Haberlobi - Haber Servisi // Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tartışma çıktı.

İçişleri Bakanlığı ile kuruluşların bütçesi görüşülürken, Bakan Süleyman Soylu ile CHP ve HDP'li milletvekiller arasında tartışma yaşandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terörle mücadele çalışmalarını anlattığı sırada, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a dönerek, ‘Ben gülmüyorum. Sürekli gülerek bakmayın. El hareketinde bulunma. HDP’ye her evden oy istediniz’ sözlerini sarf etti.

"SEN GEVREK GEVREK GÜLÜYORSUN"

Süleyman Soylu, "Terörle mücadele yaptığımız hoşuna gitmiyor. PKK'nın geldiği nokta hoşuna gitmiyor değil mi? Orada biz şehit veriyoruz. Orada evlatlarımız şehit veriyor. Sen gevrek gevrek gülüyorsun." dedi.

"SENİN YALANLARINI DİNLEMEK ZORUNDA MIYIM?"

CHP'li Engin Özkoç ise Soylu'ya, "Bana cevap verme ahlak kuralları içerisinde konuş. Senin yalanlarını dinlemek zorunda mıyım?" dedi.

Süleyman Soylu ile CHP ve HDP'li vekillerin kavgası ssonrası Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz oturuma ara verdi.

SEDAT PEKER'İN İDDİALARINA YANIT VER

Komisyonda ikinci tartışma yaşandı. Muhalefet, Bakan Soylu’ya, "Sen önce Sedat Peker’in iddialarına yanıt ver” dedi. Bakan Soylu, “Ben 10 bin doları alan siyasetçiyi söylerim siz de başka şeyler söylemek zorunda kalırsınız" diye konuştu.

Uyuşturucu operasyonlardan bahsedilirken muhalefet sıralarından yine sesler yükseldi. Bakan Soylu, “Şimdi size kimin uyuşturucu kullandığını söylerim” ifadesini kullandı.

Muhalefet Komisyon Başkanı Yılmaz’a, taraf tuttuğunu söylendi.

CHP'li Özkoç şunları kaydetti:

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş benimle ilgili soruşturma başlatacağını söylüyor. Bu emri kimden aldığınızı çok merak ediyorum Sayın Aktaş. Sizin birinci göreviniz Türkiye Cumhuriyeti'nde emniyet teşkilatında suç işleyen kurumları soruşturmak ve araştırmaktı. Siz böyle ulvi bir görevde maaşınızı alıyor ve gurur duyacağınız bir görevi yapıyorken neden PTT'nin yönetim kuruluna gidip de 5 bin liraya tenezzül edip de oradan yönetim kurulu maaşı almayı içine sindirebildin. Bu PTT ile ilgili açılmış davalar var mıdır, vardır. Benim milletvekilim açmış, ihaleye fesat karıştırmayla, nitelikli dolandırıcılıkla ilgili Deniz Yavuzyılmaz 2 tane daha dava açmış. Hiç vicdanın acımıyor mu, moralin bozulmuyor mu emniyet teşkilatını bu duruma düşürmekten. İstifa etmeyi düşünüyor musunuz sayın emniyet müdürü? Kayıtlara geçsin istiyorum. Benim İçişleri Bakanı'na soru sormam engelleniyor.

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Süleyman Soylu'ya Sedat Peker'in iddialarının yer aldığı Duvar isimli kitabı vermesi komisyon toplantısını başka bir detayı olarak kayıtlara geçti.