Trabzonspor'un başarılı oyuncusu Bruno Peres, kazanılan şampiyonluğun ardından Globo'ya konuştu.

Globo'ya konuşan bordo-mavililerin Brezilyalı sağ bekin açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Caddede yürüyorum ama çok yavaş. Sürekli durduruluyorum. Şehir durdu. Hayatımda hiç böyle bir şey görmedim. Bitiş düdüğünden itibaren, sahip olduğum anılar, etrafımdaki kalabalıklar ve takım. Çok büyük bir fanatizm.
  • Hiç şüphesiz hayatıma ve kariyerime sonsuza kadar damgasını vuracak bir başarı. Türklerin futbol fanatizmini daha önce duymuştum ama açıkçası bu kadar olacağını beklemiyordum. Futbolu bu kadar özel yapan tam da bu sevgi.
  • Takımın oluşumu, yapısı, taraftar desteği ve teknik ekibin çalışması. Bunlar sezon boyunca temel dayanak noktamızdı. Kusursuz bir şampiyonluk yaşadık. Trabzonspor'un 38 yıllık şampiyonluk özlemini sonlandırmamızı sağladı. Büyük takımları yenmeyi başardık. Genç ve deneyimli arasında harika bir karışımımız var. Kulüp tarihine sonsuza kadar damgasını vuracak bir takım. Bunun bir parçası olduğum için minnettarım.
  • Taraftarlar son derece fanatik. Brezilya'da sahip olduğumuz şeyi  geçer. İyi günde de kötü günde de kulübü yoğun bir şekilde yaşıyorlar. İster oyunlarda ister günlük hayatta. Buradaki kulüp, insanların ve şehrin önemli bir parçası. Pazara veya restoranlara her gittiğimizde sevildiğimizi hissediyoruz.
  • Kariyerimin bir döneminde birçok kişi yeteneğimden şüphe etti. Kariyerimi kurtarmak için Trabzonspor'a geldim ve oldu. Rahatlama oldu. Zor ve karmaşık anların üstesinden gelmeyi başardım. Kazandım. Takım arkadaşlarımla birlikte 38 yıl sonra kulübe Süper Lig şampiyonluğu kazandırmayı başardım.
  • Mükemmel bir sezondu ve kariyerimin en unutulmazlarından biriydi. 2024 yılına kadar sözleşmem var. Kulüpte kendimi mutlu hissediyorum. Ayrıca artık Şampiyonlar Ligi'nde de oynamak istiyorum.

bruno-peres-1000x700-2