Arhavi ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen sel ve su baskınlarından etkilenen esnaflar sel sularının çekilmesi ile birlikte dükkanlarında temizleme çalışmasına başladı.

SELİN BİLANÇOSU SU ÇEKİLİNCE ORTAYA ÇIKTI

Ekiplerin hasar tespit çalışmalarına başladığı Arhavi’de suların çekilmeye başlamasıyla bilançonun büyüklüğü ortaya çıktı.

ÇAMUR VE BALÇIKLA DOLU HAVUZA DÖNDÜ

Bir çok aracın sular altında kaldığı ilçe merkezinden işletmelerde balçık ile dolunca malzemeler suların içerisinde yüzdü. İşletmeler adeta çamur ve balçıkla dolu havuza döndü.

SÜLEYMAN SOYLU VE ADİL KARAİSMAİLOĞLU SEL BÖLGESİNDE

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, sel yaşanan Artvin ve Rize'nin ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, vatandaşların taleplerini dinledi, yetkililerden bilgi aldı.

BAKAN SOYLU: BİR KİŞİNİN KAYIP OLDUĞU BİLGİSİ VAR, ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yapılan incelemeler sonucu yapılan değerlendirme toplantısı sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Murgul'da bir kişinin kayıp olduğu bilgisini vererek şu ifadeleri kullandı:

"Evlerdeki hasarlar tespit edilecek, etraftaki illerimizden ekiplerimiz toplanarak zeminin altındaki yerlerden suyu tahliye etmeye çalışıyor, yaklaşık 285 araç görev yapıyor. Artvin Murgul'da bir kişinin kaybolduğu bilgisi var, arama çalışmaları devam ediyor"

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU:  30 ADET KÖY YOLUNDAN 8 TANESİNDE SIKINTIMIZ VAR

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Olağanüstü bir seferberlik var burada. 30 adet köy yolundan 8 tanesinde sıkıntımız var. Yarın itibarıyla bunların hepsini açacağız. Can kaybı olmaması bizim için sevindirici. Devletimizin bütün kurumları en kısa sürede afetin izlerini yok etmek için fedakarca çalışmalarını sürdürüyor" dedi.