Trabzonsporu, bu maçtaki  kadrosu itibariyle değerlendirmek gerekirse, bir Avrupa takımı olduğunu söylemek gerek. Dikkat edilirse kadrodaki futbolculardan Berat, Abdülkadir ve Uğurcan dışındaki bütün futbolcular yabancı...Avcı, deneyimli oyuncularıyla maçı dengede tutup sonuca gitmeye çalıştı; aynı zamanda seyirlik bir top oynadı Trabzonspor...Aslında oyuna istekli ve arzulu olan taraf Trabzonspordu; ancak maçı Roma kazandı.Buyuk takımların farkı bu belki de! Trabzonsporun şu kolay gol yeme sıkıntısından kurtulması buna bir çare bulunması şart...Keyifli top oynayan Trabzonspor, topu oyalayarak zaman kazanmak isteyen Roma oldu...Daha organize, ne istediğini daha iyi bilen, iyi top dolaştıran ve pas yapan, etkili olan Trabzonspordu.Pozisyonlara girdi ama Roma kalecisini geçemedi...Olmayınca olmuyor artık! 
Trabzonspor Roma' ya 2-1 yenildi diye üzülmemeli. Öyle anlaşılıyor ki, ligin favori şampiyon adayı Trabzonspor olacak!
Roma kontrollü oynamasına rağmen 3 pozisyondan 2 gol çıkarmasını  bildi. Bu mücadelenin hakkı, en kötüsü beraberlik olmalıydı. İkinci maç, bir şans daha demek! İyi değerlendirmek gerek! Ama Roma kendi taraftarının karşısında baskılı ve agresif bir futbol oynuyor; unutulmamalı...
Berat- Abdülkadir değişikliğinin mantığını çözmek zor gibi.Gereksiz bir değişiklikti sanki...Gervinho ve Djanny'nin bu maçta beklenen etkiyi gösteremediğini de söylemek gerek...Nwakamenin kaçırdığı pozisyonlar, belki de maçın kırılma anı oldu.Cornelius' un girer girmez şık bir kafa golü atması moral acısından gayet iyi oldu. Avcı, 1-1lik skorun takıma yetmesi gerektiğini düşünemedi...Trabzonspor belki de Avrupa maçlarında daha ileriye gidemeyecek ama lig şampiyonluğunun en iyi adayı benim dedirten futbolunu devam ettirmesi, bu sezona renk katacak ve de Türk futboluna...26 Ağustostaki rövanşta Trabzonsporun şansı daha az görünse de, topun yuvarlak ve bir ihtimal daha olduğunu unutmamak gerek! Yolun açık, futbolun seyirlik olsun Trabzonspor!