Ülkemizin en prestijli ödüllerinden biri olan BAGEP Ödülü’ne layık görülen Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, önemli mühendislik yapılarında hasarsız yöntemler kullanılarak yapısal davranışın elde edilmesi, hasar tespiti, yapı sağlığı izlenmesi, deprem sonrası hızlı değerlendirme, sonlu eleman analizleri konuları başta olmak üzere ülkemizde, birçok alanda yapılan öncü çalışmalara imza attı.

Ayrıca TÜBİTAK tarafından desteklenmiş projeleri sayesinde, yurtdışı kökenli yazılımların yerli ve milli versiyonlarının üretilmesi üzerine yaptığı çalışmaları da başarıyla yürüten ve KTÜ Yapı Sağlığı İzleme Laboratuvarı’nın kuruculuğunu üstlenerek yüksek kapasiteli sarsma masası ile yüksek sıcaklık yangın fırınının kurulumunu tamamlayan Altunışık, yaklaşık 15 kişilik çalışma ekibi ile hem Karadeniz Teknik Üniversitesi hem de ülkemize önemli katkılar sunmaya devam ediyor.

Akademik kariyerinde birçok ödüle layık görülen Altunışık, 2020 yılında TÜBA-GEBİP ve ODTÜ Mustafa Parlar Ödülleri’ni de almaya hak kazanmış; Mühendislik, Fen, Sosyal ve Sağlık Bilimleri alanlarında verilen ödüller kapsamında, İnşaat Mühendisliği alanında, ikinci kez bu ödüle layık görülmüştür.

Ödüller, ilerleyen günlerde belirlenecek bir tarihte düzenlenecek.

ÜNİVERSİTEDEN TEBRİK

Öğretim üyesi olduğu Karadeniz Teknik Üniversitesi, Altunışık için tebrik mesajı yayınladı. Mesajda; 'KTÜ'de ilk kez bu gururu yaşatan Öğretim Üyemize emeği adına teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.' ifadelerine yer verildi.