Eski  ABD Başkanı Obama tarafından bizzat kurulduğu öne sürülen DAEŞ,  ABD Başkanı  Joe Biden'in 20 Ocak'ta 'Başkanlık yemini' ettiği sıralarda, Irak'ta yeniden hortlamıştı. DAEŞ bahane eden ABD, bir başka terör örgütü PKK/YPG'ye 5 bin TIR'ı aşkın silah yardımı yaptı. Son olarak ABD, sözde DAEŞ'le mücadele bahanesiyle 522 milyon dolar göndermeye hazırlanıyor.

BÖYLE DOST DÜŞMAN BAŞINA

Joe Biden'in sözde Ermeni olaylarını 'soykırım' olarak addetmesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'yi Türkiye'nin müttefiki olarak görmüştü. Biden yönetiminin Türkiye'yi ziyaretini gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman da "Türkiye stratejik bir müttefik" açıklamasını yapmıştı. ABD her platformda NATO üyesi Türkiye'yi müttefiki olarak tanımlasa da Türkiye sınırında terör faaliyetleri gerçekleştiren PKK'ya destek vermeye devam ediyor.

522 MİLYON DOLAR YARDIM YAPILACAK

DAEŞ'e karşı YPG/PKK terör örgütünü destekleyen ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), YPG/PKK terör örgütünün de dahil olduğu Irak ve Suriye’de “DEAŞ ile Mücadele Eğit-Donat Programı” için 522 milyon dolar fon talep etti.

2022 mali yılı savunma harcamaları için toplamda 715 milyar dolar talebinde bulunan Pentagon'un bu talebi  2021 savunma bütçesinden 11,3 milyar dolar fazla olması dikkat çekti. 

Eski Başkan Obama’nın 2017 savunma bütçesine dahil ettiği “IŞİD ile mücadele eğit-donat” programı için IŞİD'in büyük ölçüde yok edilmiş olmasına rağmen fon ayrılması gözden kaçmadı.

Belgede, talep edilen 522 milyon dolarlık fonun 345 milyon doları Irak Güvenlik Güçlerine, 177 milyon doların ise YPG'nin de dahil olduğu “Taramadan Geçirilmiş Suriyeli Grup ve Kişiler” için talep edildiği ifade edildi.