Trabzon’da İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ve beraberinde CHP 28.dönem milletvekili adayları basın toplantısı düzenledi.

Çalık, “Son dönemde en çirkin kent sıralamasında en üst sıralarda yer alırız. Doğal güzelliklerimiz viyadüklerle hırpalandı.” dedi.
Toplantıya milletvekili adayları Sibel Suiçmez, Ahmet Kaya, Murat Özçilingir, Musa Hacıoğlu ve Millet İttifakı Ortak SKM Başkanı Kubilay Çiçek katıldı.

3c062f71-517a-4505-8850-e70a84e3d7c1

TRABZON ÇİRKİN KENT SIRALAMASINDA EN ÜST SIRALARDA YER ALIR

Kendisini kısaca tanıtarak konuşmasına başlayan Başkan Çalık, “Doğduğum topraklardan irtibatımı hiç kesmedim. Memleketime uzaktan bakanlardan değilim. Geçmiş dönemlerde bilhassa belediye başkanlarından Asım Aykan’a danışmanlık hizmeti vermişimdir. Tanjant yolu geçirilirken yalvarmış, çözümler üretmiştik. Aşıklar parkını kapatmamak adına çok çaba gösterdik. Sonuçsuz kaldı. Kentsel dönüşüme dair ciddi veriler vermiştik. Trabzon doğasıyla çok güzel kent. Ancak son dönemde en çirkin kent sıralamasında en üst sıralarda yer alırız. Doğal güzelliklerimiz viyadüklerle hırpalandı. Trabzon’u eski hüviyetini kazandıracak yönetim anlayışı hakim olur umarız. Trabzon’un planlama süreçlerinde olayım diye çok uğraştık. Bırakın fayda sağlamayı o süreçlere müdahil olamadık. Trabzon’un mimarisi insanları çok mutlu ettiğini söyleyemem.” diye konuştu.

İMAMOĞLU, TRABZON’UN SORUNLARIYLA DERTLENİYOR

Çalık, “Sayın İmamoğlu ile 4,5-5 sene Beylikdüzü’nde çalıştık. Şimdi İBB Başkanı ben Beylikdüzü Belediye Başkanıyım. Bir de öyle çalıştık. Bu kenti çok sevdiğini biliyorum. Bu kentin sorunlarıyla dertlendiğini biliyorum. Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak sahada çalışıyor olması ve bu kentin sorunları biliyor olması Trabzon için büyük şans. Sorunların göbeğinden girer onlara çözüm üretmek için elinden gelen gayreti gösterir. Umarım Trabzon için hayırlı seçim olur. Sayın İmamoğlu’nun geçmişte Trabzon’a verilen sözleri biz vermemiş olsak bile yapmak adına elinden geleni yapacağına inanıyorum.” şeklinde belirtti.

9ecf8c73-4a67-4098-9b42-0e994c925934

HAFİF RAYLI İÇİN ÇABA GÖREMİYORUM

Basının sorularını yanıtlayan Çalık, kentin sorunlarıyla ilgili “Bu kent denizle var olmuş. Denize sırtını dönemez. Şu an Trabzon denize sırtını dönmüş durumda. Kentin raylı sistemle buluşması lazım. Sadece Samsun’dan bize gelecek olan ve her seçim söz verilen tren yolundan bahsetmiyorum. O da kesinlikle yapılmalı. Bu kentte yaşarken taksi sayısı fazlaydı. 4 taksi birleşti bir minibüs oldu. Daha sonra minibüslerin sayısı da aldı başını gitti. Kentin hafif raylı sistemle kavuşması lazım. Ona dair çabanın olduğunu göremiyorum.” dedi.

VİYADÜKLER ÜZÜNTÜ VERİCİ

Bozetepe viyadükleri ile ilgili soruya ise Çalık, “Boztepe’nin orada yapılan viyadükler gerçekten üzüntü verici. Bir kentin varlığı denizi, dağları, dereleridir. Ama biz bu varlıklarımızı güzel kullanamıyoruz.” İfadelerini kullandı.

SOSYAL DEVLETİN İŞİNİ YERELDE BİZ YAPIYORUZ

Beslenme saati uygulamasıyla ilgili Çalık, “İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bu uygulamayı yapıyoruz. Tespit ettiğimiz kişilerin evlerine getiriyoruz. Bugüne kadar 220 binin üzerine çıktı getirdiğimiz gıda paketi sayısı. Beylizdüzü’nde bin 500’e yakın öğrenciye her gün bir gün önceden gıdaları poşetleyip ailelerine bırakıyoruz. Bir projeyi ne yaptığınızdan çok nasıl yaptığınız daha önemli. Gıda paketlerimizin üzerinde ne belediyemizin ne de İBB’nin amblemi var. İnancımız gereği veren elin alan eli görmediği düzeni kurmak zorundayız. Bu iş yerel yönetimin işi değil, sosyal devletin işi. Yerelin kıt imkanlarıyla sosyal devlet uygulaması yapıyoruz. Güçlü millet ve devletiz. Devlet herkese eşit hizmet üretir. 14 Mayıs’tan sonra hükümet yapacak bu işi.” açıklamalarında bulundu.

TRABZON’DA MUTFAKTA YANGIN VAR

Ekonomik krize dikkat çeken Çalık, “Trabzon’da saha da dolaştım. Herkesin mutfağının kaynağını gördüm. Mutfakta ateş var. Şu an memleketi düz yola çıkarmamız lazım. Sağlık projelerimiz var. Sosyal belediyeciliği çok önemseyen belediyeyiz. Vatandaşın kafası kakmadan yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde açıkladı.

201c6927-ad17-4f0d-b734-5033bddf6c1c

DEVLETİ ZİMMETLERİNE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Devletin imkanlarını zimmetlediklerini dile getiren Çalık, “Devlet hepimizin. Arkadaşlar hükümetin imkanlarını kullanıyor. Bu imkanları kullanarak devleti zimmetlerine geçirmeye çalışıyorlar. Vatan ve bayrak bizim vazgeçilmezimiz. Cumhurbaşkanlık, bakanlık müessesi hepimizin. Bir partinin zimmetine geçirilecek kadar büyük meseleden bahsediyoruz. Biz afet de bile bir araya gelemedik. Bizim 350-400 çadırımızı hemen tırlara yükledik. Tır şoförü nereye gideceğim sordu. Biz sana yolda söyleriz sen yola çık dedik. Devlet aklı böyle çalışır. Tavşana ışık tutarsınız da donar kalır ya, devleti yönetenler donamaz. İki gün geç gittikten sonra helallik isteyemez.” şeklinde kaydetti.

PANKARTLA OLMAZ ZULÜM MİLLETİN KALBİNE NAKŞETTİ

Çalık sözlerinin sonunda Trabzon’da Millet İttifakı’nın seçim kampanyası kapsamında astığı pankartların kesilerek toplanmasıyla ilgili ise “Savaşta mıyız? Nedir pankartı kesiyorsunuz. Bu iş pankartla olmaz. Milletin kalbine nakşetti artık bu zulüm. Mutfaklar artık yanıyor. Türkiye Cumhuriyeti çok zengin bir ülke. Ancak hakça paylaşırsanız.” ifadelerine yer verdi.