Haberlobi - Spor Servisi // Geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş, bu sezon taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Sezona Batshuayi, Teixeira, Pjanic gibi yıldızları kadrosuna katarak başlayan Siyah-Beyazlılar; Şampiyonlar Ligi ile Süper Ligi aynı anda yürütemedi.

Sakatlıklarla yaşanan sıkıntıların yanı sıra Adem Ljajic gibi yüksek maaşlı isimleri takımdan gönderememesi sonrasında Ocak ayında da sıkıntıların devam edeceğini gösteriyor.

2021-22 sezonuna Çaykur Rizespor galibiyeti ile başlayan Beşiktaş, ilk 5 haftada 4 galibiyet 1 beraberlik almayı başardı. Ardından Adana Demirspor'a karşı alınan 3-3'lük beraberlik kötü gidişin başlangıcı oldu. Mario Balotelli ile Beşiktaşlı oyuncu ve teknik ekibin tartışmaları maçın önüne geçerken, Adana Demirsporlular son dakika golüyle Vodafone Park'tan 1 puanı alıp evine dönmüştü.

Beşiktaş Adana Demirspor maçının ardından çıktığı Altay, Başakşehir, Hatayspor ve Trabzonspor maçlarından sonuç alamadı. Bu süreçte yalnızca Galatasaray ve Sivasspor'u mağlup edebildi.

Şampiyonlar Ligi'de yaptığı transferlerle dikkat çeken Beşiktaş, özellikle sakatlık problemleriyle kabusu yaşadı. Bazı deplasmanlarda yedek kulübesini dolduramayan Siyah-Beyazlılar, Dortmund, Ajax ve Sporting Lizbon'un olduğu grupta 4'te 0 yaptı. UEFA Avrupa Ligi şansını da kaybeden Kara Kartal kalan iki maça prestij amaçlı çıkacak.

Düşük performanslar; kadro dışılar...

Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş'ın sağ beki Fabrice N'Sakala Trabzonspor maçı sonrası milli aradan döndüğünde kadro dışı bırakıldı. Trabzonspor mağlubiyeti sonrasında Yusuf Sarı'nın sosyal medyadaki zafer pozunu beğenen N'Sakala'nın Ocak ayında takımdan gönderilmesine kesin gözle bakılıyor. Onunla birlikte yine Aytemiz Alanyaspor'dan alınan Wellinton'un kötü performansı takımı aşağı çekiyor. Son oynanılan ve 2-0 kaybedilen Alanyaspor maçındaki Wellinton'un hataları gözden kaçmadı. Onunla birlikte Almanya'dan transfer edilen Kenan Karaman'da sahada yokları oynuyor. Karaman, Beşiktaş ile çıktığı 16 maçta gol üretmezken bir asist yapabildi.