Sakatlık problemleriyle boğuşan Marek Hamsik'e sürpriz bir talip çıkarken Trabzonspor, 36 yaşındaki oyuncunun boşluğunu doldurmak için harekete geçti. Fenerbahçe ile sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan yıldız orta saha için yakın takibe girdi. Bordo-Mavililer, Milli arada yıldız orta sahanın menajeriyle bir görüşme gerçekleştirmeyi ve transferi erkenden bitirmeyi hedefliyor. İşte Trabzonspor'daki son dakika gelişmeleri...

13 PUANLIK FARK VAR

Şampiyonluk sonrası değişimin sancılarını yaşayan Trabzonspor , geçtiğimiz sezon ligde 22 maçlık periyotta sadece 1 kez yenilmiş, 15 galibiyet ve 6 beraberlikle 51 puan toplamıştı. Bordo-Mavililer, aynı periyotta bu sefer 6 kez mağlup oldu. 11 galibiyet ve 5 beraberlik elde eden Karadeniz ekibi, 38 puan toplayabildi. Şampiyonluk sezonuna göre 22. maçlar sonunda 13 puanlık fark oluştu.

63f83d9180a0324db0bbc6a9

DEPLASMANDA BÜYÜK SIKINTI

Trabzonspor , bu sezon elde ettiği 38 puanı n 27’sini taraf tar ı önünde oynadığı maçlarda kazandı . Geride kalan sezonda is e aynı dönemdeki 51 puanın 25’i Akyazı’da alınmıştı. Trabzonspor’un evindeki 36 maçlık yenilmezlik serisi devam ediyor ancak deplasmanda tablo oldukça sıkıntılı. Bu sezon 11 dış saha maçından sadece 3 galibiyet çıkartabilen Fırtına, 11 puan toplayabildi. Geçtiğimiz yıl, 11 deplasmanda 26 puan kazanılmıştı.,

HAZIRLIKLAR HIZLI BAŞLADI

Bordo-Mavililer , Basel yenilgisi sonrası 2 günlük iznin ardından antrenmanlar a başladı . Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yaptığı idmanla, ligdeki Ümraniyespor karşılaşmasının hazırlıklarına start verdi. Karadeniz ekibi , 4 Mart Cumartesi günü Akyazı’da Ümraniye’yi konuk edecek. 12 Mart ’ta ise yine Akyazı’da Adana Demirspor mücadelesi var. Sonraki haftayı BAY geçecek olan Trabzonspor, Milli Takım arasından sonra Kayserispor’u ağırlayacak.

63fd26cf80a0330cbc509bba

LAHTIMI VE TAHA'YA İLGİ YÜKSEK

Kerem Şen’ i İstanbulspor’a kiralayan Trabzonspor’da 2 isim daha yolcu. A takımda süre alamayan Lahtimi ile Taha Altıkardeş için pek çok kulübün ilgisi var. Bordo-Mavili ekibin teknik heyeti, her iki futbolcuyu da oynayarak, tecrübe kazanabilecekleri takımlara göndermek istiyor. Ara transfer dönemi depre m felaketi sonrası 5 Mart’a kadar uzatılırken, bu iki ismin ayrılması için 1 haftalık süre kaldı.

63d06cdd45d2a03a207d2a37

90 MİLYON TL'LİK GELİR

Trabzonspor’da 2008 yılından beri satışı gündemde olan Uzungöl’deki HES Projesi’yl e ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Daha önce genel kuruldan konuyla ilgili yetki alan Bordo-Mavili yönetim, projenin devri konusunda anlaşmaya vardı. Trabzonspor, yüzde 90’lık pay için 90 milyon TL gelir sağlayacak . Bu rakamın 32.5 milyon TL’lik kısmı peşin olarak kulübede ödenecek. Kalan rakam ise 24 ay taksitle alınacak. HES Projesi hayata geçtikten sonra ise Karadeniz ekibi, cirodan yüzde 10’luk pay elde edecek. Özellikle Avrupa’dan elendikten sonra maaş yükü ve diğer maliyetleri karşılamak adına ek kaynak arayışına giren Trabzonspor Yönetimi, önemli 1- 2 proje üstünde daha çalışmalarını sürdürüyor.

HAMSIK'E SÜRPRİZ TALİP

Geçtiğimi z sezonun ikinci yarısından itibaren sakatlık problemleriyle boğuşan Marek Hamsik, futbol kariyerine devam edip etmeyeceğine henüz karar vermedi. Trabzonspor’daki sözleşmesini tamamlayacak olan 36 yaşındaki yıldız, vücudunun izin vermesi halinde en az 1 yıl daha futbol oynamayı hedefliyor. Hamsik’in ilk talibi ise ülkesinden... Slovan Bratislava, altyapısından yetişen Hamsik’i gelecek yıl kadroda görmek istiyor.

4w2PWSDWxk61FtZGA1uzkQ

ABDULLAH AVCI EKİBİNE İSTİYOR

Tecrübeli oyuncu, sakatlık problemlerini çözememesi halinde ise futbolculuk hayatını noktalayacak ve antrenörlüğe başlayacak. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Hamsik’in ekibinde yer almasını çok istediğini belirtmişti.