Berfu Cengiz / İpek Öz ikilisi çiftlerde ilk tur maçında Xinyun Han / Yana Sizikova ile karşılaştı. Cengiz / Öz tandemi Xinyun Han / Yana Sizikova çifti karşısında 1 saat 43 dakikalık mücadele sonunda ilk set geri düştükten sonra maçı 5-7, 6-3, 10-8 kazanmayı başardı. Çiftler ana tablosunda 'wild card' ile yer alan diğer sporcular Ayla Aksu / Zeynep Sönmez ikilisi ise çeyrek finalin uzağında kaldı. Ayla / Zeynep çifti, 3 numaralı seri başı ekip Marie Bouzkova / Sara Sorribes Tormo’ya 6-0, 6-3 kaybetti. Bu sonuçların ardından Berfu / İpek ikilisi, çeyrek finalde Bouzkova / Sorribes Tormo ile eşleşti.

​1 NUMARALI SERİ BAŞINDAN ERKEN VEDA

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul'da geçtiğimiz yıl final oynayan Elise Mertens, yaşadığı sakatlığın ardından bu sene turnuvaya erken veda etti. Tekler ana tablosunda 1 numaralı seri başı olarak raket sallayan Belçikalı Mertens, organizasyondaki ilk maçında Rebecca Peterson ile kozlarını paylaştı. Uzun ve çekişmeli ilk set 7-5'le Peterson'un oldu. İsveçli oyuncu ikinci sette 4-1 öndeyken Mertens bacağındaki rahatsızlık nedeniyle karşılaşmaya devam edemedi.

Bu sonuçla adını ikinci tura yazdıran dünya 76 numarası Peterson, bir üst turda Magda Linette'i 7-6, 6-4 ile geçen Yulia Putintseva ile karşılaşacak. TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul yarın teklerde 2'nci tur, çiftlerde ise çeyrek final karşılaşmaları ile devam edecek.