Gürcistan’da yaşayan 43 yaşındaki Guram MALAKMADZE’nin öksürükle ağzından kan gelmesi ve sabah saatlerinde bol miktarda balgam şikâyetleri mevcuttu. Hastanın Gürcistan’da çekilen bilgisayarlı tomografisinde, akciğerin özellikle sol alt bölgesinde yaygın bronşektazi alanları görüldü ve hastaya ameliyat önerildi.

e0a7e46f-df58-420e-a35a-12298d81d9ef

Trabzon KTÜ Farabi Hastanesi'ne başvurdu

Bronşektazi, akciğerdeki hava yollarının kalıcı olarak genişlemesi ile seyreden, tekrarlayan enfeksiyon ve zatürre atakları ile devam eden bir klinik tablodur. Akciğerin bir ya da daha fazla yerinde olabilmektedir. Bu yakınmaları, genç yaşlarından itibaren yaşayan ve özellikle kış aylarında artan Guram MALAKMADZE, hayat kalitesini bozan ve sosyal yaşamını etkileyen bu hastalığının çözümü için Türkiye’ye gelerek KTÜ Farabi Hastanesi’ne başvurdu. Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ ve ekibi tarafından yapılan tetkikler ile hastaya daha önce konulan bronşektazi tanısı doğrulandı ve operasyon kararı alındı. Operasyon ile hastanın sol akciğerinin alt kısmı çıkarıldı. Hasta, bir günlük yoğun bakım ve 2 günlük servis yatışı sonrası şifa ile taburcu edildi.

0b4d69ef-4616-4396-879d-e7d76bf66f10

KTÜ'de Akciğerinden ameliyat oldu

Guram MALAKMADZE yaşadığı tecrübeyi “KTÜ Farabi Hastanesi’nde ameliyat olan yakınlarım, ameliyatlarının çok iyi geçtiğini ve çok memnun olduklarını söyledi. Ben de ameliyat için KTÜ Farabi Hastanesi’ne geldim. Kendimi Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ Hocam ve ekibine emanet ettim. Balgam, öksürük ve kan tükürme şikâyetlerim neredeyse bitti. Hayat kalitem çok yükseldi. Sabahları artık daha mutlu uyanıyorum. KTÜ Farabi Hastanesi çalışanlarına ve Göğüs Cerrahisi ekibine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde dile getirdi.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ yaptığı açıklamada “Hastamızda bronşektazi dediğimiz, akciğerde en yaygın görülen ilk üç hastalıktan biri mevcuttu. Hastamızın kanlı balgam şikâyetinin olma sebebi, akciğerindeki belli bir bölümün geri döndürülemeyecek şekilde hasar görmesiydi. Bu hastalıkta uygulanacak tek ve kesin tedavi yöntemi, ameliyatla hasarlı akciğer bölümünün çıkarılmasıdır. Gayet başarılı bir ameliyatla hastamızı tedavi ederek memleketi Gürcistan’a uğurladık.

cec886bc-b220-4f62-8061-5983e714ce1a

KTÜ Farabi Hastanesi Göğüs cerrahisinde sayılı merkezlerden

KTÜ Farabi Hastanesi olarak pek çok branşta olduğumuz gibi Göğüs Cerrahisi branşında da ülkemizin sayılı merkezlerinden biriyiz. Türkiyemizin pek çok ilindeki hastalarımıza yıllardır hizmet vermekteyiz. Şu anda Sağlık Turizmi alanındaki öncü çalışmalarımızla birçok ülke vatandaşlarına kaliteli sağlık hizmeti sunan bir Üniversite Hastanesi konumundayız. Önümüzdeki yıllarda büyük bir ivme beklediğimiz bu alanda, hâlihazırda üç firmayla profesyonel anlaşmamız bulunmaktadır. Gürcistan, Kafkasya ve Arap Yarımadası’ndaki yapılanmamızı tüm dünya coğrafyasına genişletmek istiyoruz.

Cumhurbaşkanımızın öncü rolüyle tüm Türkiyemizde stratejik bir alan haline gelen Sağlık Turizmi konusunda yaptığımız çalışmalarla hem insanların sağlık durumunu düzeltmek hem de ülkemizi bu konuda öncü bir ülke haline getirmeye katkı sağlamak istiyoruz. Katma değeri yüksek olan bu sektörde hem Trabzon’daki paydaşlarımız hem de kaliteli sağlık hizmeti alan hastalarımız kazanacak.” dedi.