Haberlobi - Haber Servisi // Müge Anlı ile Tatlı Sert programında işlenen Batuhan Yiğit'in intihar dosyası nedir? Batuhan Yiğit intihar mı etti, intihara mı sürüklendi, cinayete mi kurban gitti? Batuhan Yiğit olayında son durum...

Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde ailesi ile beraber yaşayan Batuhan Yiğit, bu sene İstanbul'da bir hastanede hemşir olarak görev yapacaktı. 23 yaşındaki Batuhan, 30 Aralık günü ailesine arkadaşları ile buluşacağını söyleyerek evinden ayrıldı. Öğle saatlerinde evden çıkan genç, akşam evine dönmedi. Ailesi telefonla da ulaşamayınca durumu emniyet yetkililerine bildirdi. Polis ekipleri bir yandan aile bir yandan genç hemşiri aramaya başladı.

batuhan-yiğit-1

Mahallede güvenlik kameralarını inceleyen aile evlerinin yakınlarında bulunan bir işyerinin güvenlik kamerasında Yiğit'in bir sokağpa girdiğini ve 500 metre sonra gözden kaybolduğunu gördü. 6 günlük arama sonucunda bu görüntüler dışında bilgi edinemeyen aile 7. günde Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıktı.

batuhan-yiğit-kaybolma-görüntüleri

Batuhan Yiğit'in bulunması için çağrıda bulunan acılı aile, programda genç hemşirin İstanbul'da bir hastaneye atandığını ancak evlerine uzak olduğu için gitmek için gönüllü olmadığını söyledi. Batuhan'ın annesi, "Oğlum hep yanımızdaydı. Hep aile olarak beraberdik. Gideceği için duygusallığımı çok belli ettiğim için mi gitmek istemedi bilemedim. Kurban olduğum Allah yardım etsin" dedi.

Batuhan'ın ablası Buket Yiğit ise kardeşi ile son konuşmasında üzgün olduğunu belirtirken, "Üniversiteden Kemal adında bir arkadaşı ile aralarının bozuk olduğunu söylemişti. Ama Kemal'de Batuhan'a sırrını kız arkadaşına söylerim diye tehdit etmiş. Ben o sırrın ne olduğunu sorduğumda bana da anlatmak istemedi" dedi.

Batuhan'ın babası Sabah'a yaptığı açıklamada, "Evde herhangi bir sıkıntımız yoktu, maddi veya manevi gayet iyi durumdaydık. Çok başarılı bir öğrenciydi, üstten ders alarak üniversiteyi bitirdi. Hatta ayriyetten veterinerlik okuyordu. Ataması olmuştu, İstanbul'a gidecekti, ama ne oldu biz de bilmiyoruz. O kadar detaylı bir şey söylemediler, şu an araştırılıyor, 3-4 ay sürer dediler. Bıraktığı mektupta bize bir şey yazmamış. Zaten 3-4 satır bir şey yazmış. Tehdit edildiğine dair bir bilgim yok, zaten kapalı bir çocuktu. Biz de olayın araştırılıp, çözelmesini istiyoruz..." dedi.

batuhan--yiğitin-ablası

Batuhan Yiğit'in kayboluşunun 7. gününde aramalar devam ederken genç hemşirden saat 13:30 sıralarında acı haber geldi. Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda aramalarını sürdüren emniyet ekipleri hareketsiz şekilde yatan birini gördü ve sağlık ekiplerini çağırdı.

Sağlık ekipleri yaptığı incelemede hareketsiz yatan kişinin kayıp olarak atanan Batuhan Yiğit olduğunu belirledi. Yapılan incelemelerde diğer dikkat çeken detay ise genç hemşirin boğazında ve ellerinde kesiklerin olmasıydı.

batuhan-yiğit-ölümü-1

Hemşirenin cenazesi Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Müge Anlı Batuhan Yiğit'in ölümü ile ilgili detayları paylaşırken, genç adamın çantasında 3 sayfalık intihar notu çıktığını açıkladı. Anlı,  İntihar notunda İstanbul'a tayini çıktığı için mutsuz olduğunu, uzun süredir yaşamak istemediğini yazdığını söyledi. (İlgili bölümü buraya tıklayarak izleyebilirsiniz)

batuhan-yiğit-müge-anlı-1

Olayla ilgili herhangi bir gelişme olduğunda bu sayfada bulabilirsiniz.