Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yapımı devam eden yeni otogarda incelemelerde bulunarak hizmet vermeye başlayacağı tarihi açıkladı. 

Yeni otogarın ay sonu itibariyle tamamlanacağını ve taşınma işlemlerinin başlayacağını açıklayan Zorluoğlu, “Mayıs-Haziran, 2 ay süreyle ancak burası oturur. Ondan sonra da hizmet vermeye başlayacağız” dedi.

Zorluoğlu yeni otogar ile ilgili şunları söyledi;

“BURASI ŞEHRİN SİMGE YAPILARINDAN BİRİ OLACAK”

Trabzon’a şehirlerarası otobüs terminalimiz hayırlı olsun. Ay sonu itibariyle tamamlanmış olacak buradaki inşai faaliyetler. Mayıs ayı itibariyle de taşınma işlemleri başlayacak. Mayıs-Haziran, 2 ay süreyle ancak burası oturur. Ondan sonra da hizmet vermeye başlayacağız. Bu şekilde Trabzon’umuza artık yakışmayan, 1980’li yıllarda yapılmış, çok eskimiz, tamirat ile de artık bir noktaya getiremeyeceğimiz o terminalin yerine çok daha estetik, şehrimize yakışan, güzel bir terminali tamamlamış oluyoruz. Bu aynı zamanda bir simge yapı. Buraya dışarıdan gelen insanların da ilk başta dikkatini çekecek. Işıklandırıp açılışını gerçekleştirdiğimizde ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Burası şehrin simge yapılarından biri olarak faaliyet gösterecek.

trabzonun-yeni-otogari-ne-zaman-acilacak-murat-zorluoglu-acikladi-2

“PROJENİN STARTINI VERİYORUZ”

Bir başka özelliği bizim kentsel dönüşüm anlamında çok önem verdiğimiz bir bölge. Buradaki sanayi sitelerinin taşınması süreci var. TOKİ ile beraber yürüttüğümüz. Deprem olunca araya birkaç ay girdi ama takibini yapıyoruz. Hedefimiz buradaki küçük sanayi sitelerinin tamamını ileride belirlediğimiz uygun yere taşıyıp buraları kentin sosyal, ticari hayatına, turizmine daha fazla katkı yapacak bir şekilde dönüştürmek. Bunda da önemli adımlar attık. İnşallah startını da veriyoruz. Bu otogar projesiyle buradaki projenin de startını vermiş olduk. Bu kadar güzel bir yapının olduğu bir alanın etrafının da zaman içerisinde buna uygun şekilde düzeltileceğini biliyoruz. O yönde adımlarımızı da atıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun. Çok yakıştı Trabzon’a. Çok güzel, estetik anlamda da bizi tatmin eden bir yapı.  Burası sadece otogar olmayacak. 3. Katı belediyemizin şirketleri için ayırttık. Şuanda şirketlerimiz hepsi kirada. Onlar da mayıs ayı itibariyle buraya taşınacaklar. En üst katını biz bu manada kullanacağız. 

MEVCUT OTOGAR ARTIK HİZMET VEREMEZ DURUMDA

Mevcut otogarın artık çok eskimiş olması nedeniyle tamir bakımla da olsa artık hizmet veremeyeceğini gördük. Orada yıkılıp orada da yapılabilirdi ama onun yapılması 1-2 sene Trabzon’un otogarının olmayacağı anlamına geliyordu. Küçük bir yerdi. Şehrin merkezinde kalmıştı. Burası daha ferah, daha büyük bir alan. Orası 17-18 dönümlüktü burası 28 dönümlük bir alan. Çok daha ferah. Oranın yolu sıkışık. Burada ise o iki tünel tamamlandığında şehirlerarası trafik oradan geçecek. Burası daha çok bir iç yol haline gelecek. O anlamda çok rahat bir ulaşım olacak burada. Şehirlerarası otogarlar zaten daha çok şehrin içerisinde değil şehrin biraz uzağında olurlar ki daha rahat hareket edebilsin. Burasının doğru yer olduğunu değerlendirdik. Arsa bizimdi. Dolayısıyla maliyet anlamında da bize rahatlık sağladı.

trabzonun-yeni-otogari-ne-zaman-acilacak-murat-zorluoglu-acikladi-1

MEVCUT OTOGARIN YERİ

Mevcut otogarın yeri ile ilgili de konuşan Zorluoğlu “Mevcut otogarı da değerlendiriyoruz. Orası kıymetli bir alan. Orayla ilgili de Emlak Konut Genel Müdürlüğü ile irtibat halindeyiz. Herhalde orayla ilgili bir hasılat paylaşımıyla şeklinde bir protokolü önümüzdeki kısa bir süre içerisinde imzalayacağız. Deprem olmasaydı şuana kadar imzalanacaktı fakat onu erteledik. Orası turizm, ticaret ve konut bölgesi. Ona uygun bir proje yapılacak. Oranın imar durumu belli zaten. O çerçevede bir proje yapılacak. O proje üzerinden hasılatı paylaşacağız. Ortaya çıkan geliri, yapan ile mülk sahibi olarak paylaşacağız” şeklinde konuştu.

“GANİTA AY SONU TAMAMLANMIŞ OLUR”

Ganita düzenlemesinin ay sonu tamamlanmış olacağını vurgulayan Murat Zorluoğlu, “Ganita’yı bitirdik sayılır. Ay sonu itibariyle inşallah tamamlanmış oluyor. Bu taraftaki yer uzun yıllar çöp alanı olarak kullanıldı. Biz şimdi artık o görüntüden alıp bambaşka bir noktaya taşıyoruz. Trabzon’un azcık yukarısına çıktığınızda her yerden görünen bir alan. Trabzon’un çok önemli bir alanı. Artık halkın istifadesine sunma zamanı gelmişti. O şekilde oraya bir proje hazırladık. Avrasya Pazarı da orada. Bilim Merkezi de orada tamamlanmak üzere. Batıdan gelen dolmuşların yerleri de doğudan gelen dolmuşların yerleri de orada. Merkezdeki dolmuşlara da bir yer yapıyoruz. Küçük bir kafeterya gibi şeyler, büfe, çocuk oyun alanları, miting alanı, yeşil alanlar… insanlar geldiklerinde orada alışveriş yapabildikleri, çok güzel vakit geçirebildikleri ama isterlerse köprüden karşıya geçmek suretiyle Ganita’ya da varabilecekleri, denizin imkanlarından yararlanabilecekleri bir destinasyon. İnşallah orayı da hedefimiz 2024 yılı seçimlerinden önce tamamlamak.” dedi.

AVRASYA PAZARI 

Yapımı devam eden Avrasya Pazarı projesinde hakkı olanların yerlerini satması iddiaları ile ilgili konuşan Zorluoğlu, “Orası satılamaz. Arsası da dükkanı da satılamaz. Yap-işlet-devret bir iştir. Büyükşehir Belediyesi’nin onayı ile kişiden kişiye devredilebilir. Orası yapıldı. Arsa dolgu alanı olduğu için zaten satılması söz konusu değil. Yapılan yapılar da yap-işlet-devret ile süresi sonunda zaten Büyükşehir’e devredileceği için onlar orada kiracılar. Büyük bir imkandır Avrasya Pazarı esnafı için. Bilim Merkezi ile birlikte Avrasya Pazarı’nı da yine eğer yetiştirebilirsek Mayıs’ın ilk haftası açmayı planlıyoruz.” dedi. 

İSKENDERPAŞA OTOPARKI

İskenderpaşa otoparkının son durumu ile ilgili konuşan Murat Zorluoğlu “İskenderpaşa otoparkı da tamamlanıyor ama seçime yetişmeyebilir gibi duruyor. Tünel biraz işi uzattı. O da sanırım 3 ay gibi bir süre içerisinde büyük oranda hizmete girer. Kadınlar hali bir tarafta tamamlanıyor. Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’ni de yine bayramdan sonra hizmete açabilecek duruma geliyoruz. Bu şekilde birçok yatırımımız hizmete girmiş oluyor. İlçede de yatırımlarımız var. Onlar da yavaş yavaş tamamlanıyor. İnşallah 2023 yazına kadar yatırımlarımızın çoğunu tamamlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.