Başkan Unuttu Ben Hatırlatayım !

Bundan tam 1 sene önce, Trabzon Atatürk Meydan Parkında (15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı) AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Kanser Derneği kent merkezinde 2 noktada bebek bakım ve emzirme kabini yerleştirmek için anlaşma yaptı.

Bir süre sonra kabinlerin yanına 2 bankaya ait ATM koyuldu. Bu konuyu haberleştirdiğim zaman Sözcü Gazetesinde yayınlamak üzere bir görüşmede yaptım. Konunun muhatapları ile görüştüğümde, konuya tam hakimliği ile bilinen İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sayın Davut ÇAKIROĞLU, yaptığı araştırmada derneğin 10 yıllığına kiraladığı alanların kullanım hakkını emzirme kabinlerini yapması karşılığında bir şirkete verdiği ve şirketin de bu alanlara ATM yerleştirdiğini ortaya çıkardı.Çakıroğlu, sponsorluk ve reklam anlaşmalarının yanı sıra ATM kiralarından yüksek gelir elde eden şirketin derneğe cüzi bir ödeme yaptığını dile getirdi.
Öğrendimki dernek üzerinden büyük bir rant yoluda açılmış olmakla birlikte derneği aracı olarak kullanan Atlantis şirketi, bir çok Akp li belediyelerin de kabin işlerini gerçekleştirmiş.Davut Çakıroğlu, ile görüştüğümde dernek ile şirket arasındaki ilişki hakkında da yaptığı araştırmada ilginç bir bulguya ulaştığını belirterek, “Belediyeden aldığım bilgiye göre, Atlantis firmasının yönetim kurulunda bulunan Bekir Güley isimli şahıs, belediyeye giderek derneğin kendisine verdiği yetki belgesini göstererek anlaşma yapmış”  dedi.
Sorulacak okadar soru varki aslında, İYİ Partili Davut Çakıroğlu bu konuyu meclis gündeminde de dile getirdi. Belediye meclisinde Türkiye Kanser Derneği’ne yer tahsis edilmesi konusunda bir görüşme yapılmadığı söyledi. Tahsislerin belediye meclisi tarafından yapılabileceğini ve belediyenin usulsüz bir tahsis yaptığını ifade eden Çakıroğlu, belediyeden kabinler ve ATM’ler hakkında bilgi istedi.

Daha 3 gün önce akçakocada bebek emzirme kabinleri kaldırılmaya başlandı. Belediyeden bebek emzirme kabinlerinin kaldırılmasına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, Trabzon Atatürk Meydan Parkı , birinci derece SİT alanı olmasına rağmen kabin ve ATM’lerin buraya konulması için Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin alınmadı..

Saın Çakıroğlu bu konuda üzerine düşen görevi layıkıyle yerine getirip ince araştırmaları ve soruşturarak konuyu aydınlığa kavuşturması , Trabzon'da yaşayan vatandaşın gözünü arkada bırakmıyor. Kendisiyle görüşmemizde Çakıroğlu, "Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat ZORLUOĞLU da bu kabinlerden rahatsız kaldırılacağını söylemişti" dedi.

Sayın Başkan , milletin kanını dernekler üzerinden EMEN böyle bir bankamatik ve reklam sponsorları rantını daha nekadar Trabzonda barındıracaksınız konu hakkında ne zaman açıklama yapacaksınız bekliyoruz...