Haberlobi/Haber Servisi 

Taka Gazetesi Düzköy İlçe Belediye Başkanı Yılmaz Ankara’nın karantinadan kaçtığını ve daha sonra yakalandığını yazdı.

Bahattin Baştürk imzalı ilginç haberin detayında şunları yer aldı;

“Trabzon’un Düzköy İlçesi Belediye Başkanı Yılmaz Ankara, eşi ve 2 oğlu koronavisürlü olmasına rağmen iddiaya göre ilçede program yapmaya devam etti. Kendisi de koronavirüs temaslısı olan ve karantina yerine mahallelerde programa katılan Ankara, durumu tespit  edilerek evinde karantinaya alındı. Yetkililerin kendisine hiçbir şekilde ulaşmadığı ve karantinada olması gerekirken iddiaya göre ‘ben şu anda İstanbul’da karantinadayım’ diyen Ankara, ilçenin Çayırbağı Mahallesi’nde katıldığı bir iftar yemeğinde yetkililerce bulunarak 10 günlük karantinaya alındı”

BU HABER ASILSIZDIR

AK Parti Düzköy İlçe Başkanı Şenol Akpınar, haberle alakalı, bir duyuru yayınladı. Haberin yalan olduğunu ifade ederek, “  Bugün Taka Gazetesi’nde Belediye Başkanımız Sn. Yılmaz Ankara ile ilgili çıkan haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Belediye Başkanımızın eşinin test sonucu pozitif çıkınca yetkili kişiler kendisini aramış ve o an için kendisine ulaşamamışlardır. Başkanımız o saatte namazda olduğu için telefonu kapalıydı. Namaz sonrası kendisine bilgi verilmiş ve o da kendisini karantinaya almıştır. Bunun dışında herhangi bir durum söz konusu değildir. Şu anda evinde istirahat etmektedir. Herhangi bir sağlık sorunu da yoktur. Konuya vakıf birisi olarak haberde geçen ifadeleri büyük bir hayretle okudum.” Belediye Başkanı Ankara'nın evinde istirahat ettiği, testinin pozitif çıktığı anlarda camide olmasından dolayı telefonun kapalı olduğu bu nedenle bir süre ulaşılamadığı ifade edildi.