“HOŞ BİR SEDA BIRAKMA GAYRETİNDEYİZ”

Trabzon’un topoğrafyasından dolayı imar sorunlarını yönetmenin çok zor olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Belediye başkanlığının en güzel tarafı hizmete vesile olmak, güzel işler yapıp, güzel izler bırakmak, arkada bir hoş seda bırakmaktır. Coğrafyasıyla, topoğrafyasıyla ve yerel olarak da yönetimi zor olan bir şehirde görev yapıyoruz. Şöyle dönüp baktığımızda güzel işler yapıldı, güzel olmayan işler de yapıldı. Şehrimizin topoğrafyasından dolayı Çukurçayır’da çok yoğun bir yapılaşma var. Böyle bir şehirde imar hukukunu yönetmek, şu anda devam etmekte olan altyapı sorunlarını yönetmek, çok çetrefilli konular. Belediye olarak 87 mahalleye ve 232 kilometrekare bir alana hizmet ediyoruz. Birinci dönemde kurumsallaşmayla uğraştık. Çok şükür bu konuları ikmal ettik.” dedi.

“ŞEHRİN 60 SENESİNİ İLGİLENDİREN BİR SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ”

Bir belediye başkanının vatandaşlara karşı en temiz içme suyunun temin edilmesi ve en temiz havanın solunmasıyla ilgili en temel iki görevi olduğunu dile getiren Başkan Genç, “Bu dönemde Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber iyi bir ahengimiz var. Yine çok zor bir işi yapıyoruz. Bu işi yapmak hakikaten zor. Belediye başkanlarının yapmak istediği bir iş değil. Çünkü altyapı görünür bir şey değil. Ama bunu yapmak gerçekten de farzı ayın mertebesinde olan bir iş. Cumhurbaşkanımızın sayesinde Galyan’daki Atasu Barajından temiz içme suyu sağladık. Biz bu suyu kötü, berbat şebekelerle konutlara gönderiyorduk. Büyük bir işti, birden çok parametrenin eş zamanlı olarak yürütülmesi gereken bir işti. Ama çok şükür epeyce bir mesafe kat edildi. Daha çok yapacak işimiz var. Toplamda 560 km’lik bir hattı değiştiriyorsunuz. İçinde kanalizasyon, kısmen yağmur suyu var. Şehrin 50-60 senesini ilgilendiren bir sorununu çözüyoruz. Sizler de vatandaşlarımız da bu konuda sabır gösteriyorsunuz. Bir belediye başkanının yönettiği ahalideki en temel iki hizmeti o insanların en temiz havayı solumasını sağlamak ve en temiz içme suyunu temin etmektir. Şu anda bu yapılıyor.” şeklinde konuştu.

FkCfcAlXEAE7qNz

“TURİZM ESNAFIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ”

Başkan Genç, şehrin gelişen trendinin turizm olduğunu belirterek Trabzon’a bu sezon turizm faaliyetlerinden 1 milyar dolara yakın para girdiğine dikkati çekti. Ortahisar Belediyesinin turizm faaliyetlerine dönük olarak birçok proje yaptığını kaydeden Başkan Genç, “Hepiniz ticaretle uğraşan insanlarsınız. Ama bu şehrin gelişen trendi turizmdir. Trabzon’un ürettiği fındığın reel karşılığı 126 milyon dolar. Ama bu yıl gelen turistin ürettiği para doğrudan ya da dolaylı 1 milyar dolardır. Bu anlamda esnafımız mutlu bir sezon geçirdi. Çünkü bu para şehrimize giriyor. Esnafımız turizm sayesinde ayakta kaldı. Biz de bu düşüncelerden hareketle şehrimize gelen turistin kalma süresini artırmak ve şehrimize daha fazla para bırakması konusunda projeler geliştirdik. Turistlerin şehrimizde kalma sebeplerini artırmamız lazım. Bu amaçla Trabzon Akvaryum’u hayata geçirdik. Tahminimizin üzerinde ziyaretçi akınına uğradı. En son rakam 212 bin turist. Bunun 30 bini yabancı turist… Seyir terası projemiz var. Büyükşehir Belediyemiz sahil bandında bizim de projelerimizin içerisinde olduğu çok güzel çalışmalar yapıyor. Gelen turistler eğlence merkezleri istiyor. İnşallah Gülcemal’i hızlandırıp tamamlayacağız.” diye konuştu.  

“BİZİM BİRLİKTELİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Hükümette dört tane Trabzonlu bakanın görev yaptığını bu avantajın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Genç, bu konuyla ilgili Trabzon Akvaryum’un hayata geçirilmesi noktasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun vermiş olduğu desteği anlattı. Genç, konuyla ilgili şunları aktardı: “Hayata geçirilen ve geçirilmesi planlanan projelerle daha güzel, daha yaşanabilir, erişimi, ulaşımı daha konforlu olan bir şehre dönüşeceğiz. Gayretimiz buna dönük. Bu manada Ortahisar Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Dört tane Trabzonlu bakanımız var. Bu imkânları kullanıp şehrimizi daha da geliştirmemiz lazım. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmasa biz Trabzon Akvaryum’u tarihi bir alanda olduğu için bürokratik işlerden dolayı hayata geçiremezdik. Bizim birlikteliğe ihtiyacımız var.”

“HAVALİMANI ÇOK CİDDİ BİR İHTİYAÇ”

İşadamları da Trabzon Havalimanı’na acilen ikinci pist yapılmasıyla ilgili görüşlerini iletti. Başkan Genç de bunun üzerine havalimanının çok ciddi bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Havaalanı çok ciddi ihtiyaç. Birkaç tane uçak inemedi arkadaşlar. Bu şehre sadece bu yıl 200 bin artı yabancı turist geldi. Yüzde yüz biran önce havalimanının yapılması lazım. Önceliğimiz olmalı.”