Bir gün içinde ev fiyatlarını 1 milyon liraya kadar arttıran fırsatçıları gören vatandaşlar duruma tepki gösterdi.Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Milyonlarca vatandaşın ev sahibi olma hayali ile başvurduğu projede ikinci aşamaya girildi. Geçtiğimiz günlerde kameraların karşısına geçen bakanlar ‘orta gelirliye’ ev kampanyasının detaylarını anlattı. Düşük faiz imkanı ile vatandaşlar uygun ödeme şartları ile ev sahibi olabilecek.

MÜFETTİŞLER TEK TEK İNCELEYECEK

Ama bu kampanyaya gölge düşüren fırsatçılar yine rahat durmadı.  Sosyal medyada tepkilere yol açan durumda evlerin fiyatının bir günde 1 milyon liradan fazla arttığı görüldü. Vatandaşların isyan etmesi sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. 31 Aralık 2022 tarihli ilan fiyatlarını isteyen Hazine ve Maliye Bakanlığı müfettişleri, fiyatları tek tek inceleyecek.

AĞIR CEZALAR GELİYOR
Piyasayı manipüle edenleri tespit edecek olan bakanlık, bu fırsatçılara çok yüksek cezalar kesecek. Aynı zamanda fırsatçılık yapılarak fiyatı yükseltilen konutlara kampanya desteği verilmeyecek.4 Ocak'ta 6 milyon 550 bin TL olan bir evin fiyatı aynı gün 7 milyon 650 bin liraya çıkarıldı. Esenler'de bir evin fiyatı 700 bin liradan 1 milyon 250 bin liraya yükseltildi. Tüm bu usulsüzlükleri tek tek tespit edecek olan Hazine ve Maliye Bakanlığı müfettişleri, fırsatçılara geçit vermeyecek.