Sığınmacılara yönelik söylemleri ile dikkat çeken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın iki yeğeninin bir devlet kurumuna yerleştirildiğini iddia etti.

Özdağ, "Size bir şey açıklayacağım. Bundan çok kısa bir süre önce Bakan Varank, 'Üniversiteye başlarken ilk düşünceniz istihdam olmasın' çağrısında bulunmuş. Bu çağrıyı yapan Varank, ki yeğenini bir devlet kurumuna yerleştirdi. Hem de üst bir pozisyona yerleştirdi. Sonra bu yeğenler olumsuz bir işe karıştılar; bu olay adli mercilerce tespit edildi. Bunun üzerine Varank tarafından o kurumdan alınıp, başka bir kuruma yerleştirildiler." ifadelerini kullandı.

'Yalanını ispat edersen istifaya hazırım'
Bu açıklamaların ardından Bakan Varank, tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından Özdağ'a cevap veren Varank, "Bu ahlaksız provokatör de bana bulaşmaya çalışmış. Benim bırakın kamuda çalışanı, çalışan bir yiğenim yok. Hepsinin yaşları küçük. Bu yalanını ispat edersen ben istifa etmeye hazırım, edemezsen sen partinden ve vekillikten istifa edecek misin alçak müfteri!" ifadelerini kullandı.

varank-tweet-1

'Ahlaksız da müfteri de sensin'
Varank'ın tepkisine cevap veren Özdağ, "Terbiyeli konuş. Sen kimlerden bahsettiğimi ve olayı gayet iyi anladın. Ahlaksız da sensin müfteri de sensin. Türk gençlerinin umutlarını yıkan bir zihniyetin temsilcisisin sen." dedi.

özdağ-tweet

'İspat etmeyen alçaktır'
Varank, Özdağ'a şu cevabı verdi:

"Lafı gevelemeyi bırak da yalanını ispat et. Hadi hodri meydan! Kimmiş benim yeğenim? Hangi mahkeme ne karar vermiş? İspat etmeyen sadece müfteri değil aynı zamanda alçaktır!"

varank-2

ümit-özdağ-1000x700

varank_4444