Üniversite sınavının ardından tercih yapan ve okullarına yerleşen adaylar, son aşama olan yurt işlemlerini tamamladı.

Bu sene tam kapasite dolan devlet yurtları, her zamanki gibi öğrencilerin ve ailelerin en güvendiği adresler arasında yer alıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TBMM Bütçe sunumu sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

100 öğrenciden 97'si yerleşti

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, GSB Yurtlarına başvuran öğrencilerin yüzde 97’sinin yerleştiğini duyurdu.

İstanbul ve İzmir'de başvuran tüm öğrenciler yerleşti

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul ve İzmir’de GSB yurtlarına başvuran öğrencilerin tamamının yerleştiğini açıkladı.

"Dünyada en büyük yurt kapasitesine sahibiz"

Bakan Kasapoğlu, "81 il 254 ilçede bir gurur abidesi gibi yükselen 800 öğrenci yurdumuzla, 850 bin yatak kapasitesiyle dünyanın en büyük, en kapsayıcı yurt hizmetini gençlerimize sunuyoruz." dedi.

Kasapoğlu, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"430 bin 176 öğrenci başvurdu"

"Bu yıl, üniversiteye ilk defa başlayacak 305 bin 83 öğrenci, ara sınıflarda 86 bin 257 öğrenci, diğer kontenjan 38 bin 836 öğrenci olmak üzere, Türkiye geneli toplamda 430 bin 176 öğrencimiz, yurtlardan istifade etmek için online olarak başvurularını yaptı.

"21 yılda sessiz devrimler gerçekleştirdik"

21 yılda yapılan sessiz devrimlerle gençleri Türkiye yüzyılı ana aktörü yapacak yolun patikalarını belirledik. Bu süreci ilmek ilmek işledik. Eğer bugün üniversite harçları gündemde değilse, genç ofisler, burslar ve diğer imkanlar, hiçbir ayrım gözetmeksizin gençlere sağlanabiliyorsa, seçilme yaşı 18’e düştüyse ve siyaset, sivil toplumda, akademide, hayatın her alanında gençlerin etkinliği, katılımı arttıysa işte bunlar sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğini yaptığı mücadelede genç odaklı hizmet anlayışıyla mümkün olmuştur.

Gençlik çalışmalarında gerek tesis altyapısı gerek proje ve hizmetler bakımından tüm ihtiyaçları sağladık. Bundan sonraki odağımızda uluslararası çalışmalar daha yoğunlukta olacak."