Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Trabzonlulara müjde üstüne müjde verdi. Güney Çevre Yolu’nun temelinin 1 Mayıs’ta atılacağını açıklayan Karaismailoğlu, 3 yıl içinde de hafif raylı sistem hattını Trabzon’a kazandıracaklarını söyledi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adayları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, Meryem Sürmen ve Zafer Ofluoğlu’nun katılımı ile “Trabzon Yüzyılı, Trabzon Vizyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Milletvekilleri Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, İl yönetimi, AK Parti İlçe başkanları, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Eski Milletvekili Asım Aykan, İlçe Belediye Başkanları ve Cumhur İttifakı temsilcileri katıldı.

Toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Trabzonlulara arka arkaya müjdeler verdi. Türkiye için düşündükleri önemli işleri olduğunu, Trabzon’un da bu yapı taşlarından biri olduğunu belirterek, “Trabzon Türkiye’nin parlayan yıldızı. Türkiye büyüdükçe Trabzon daha da büyüyecek. Bu büyüme bütün Türkiye’yi etkileyecek” dedi.

Trabzon’da devam eden işleri olduğunu, bunlardan bazılarının Of Çaykara, Pelitli, Akçaabat Düzköy, Tonya İskenderli, Beşikdüzü, Vakfıkebir yolları olduğunu aktardı. 

TRABZON PARLAYAN YILDIZ OLACAK

Küresel lojistik hareketlerin Trabzon’u nasıl etkileyeceğini, Trabzon’un parlayan yıldız nasıl olacağını anlatan Karaismailoğlu, dünya ticaret hacminin bugün 15 milyar dolar olduğunu, 2030 yılında bunun 25 milyar dolara, 2100’e gelindiğinde 150 milyar dolara yükseleceğinin öngörüldüğünü söyledi.  Bu küresel hareketlilikte Türkiye’nin anahtar ülke olacağının altını çizen Karaismailoğlu, bütün ulaşım koridorlarının Türkiye’ye çıktığını belirtti. 

Karadeniz Bölgesi’nin ve Trabzon’un önemine dikkati çeken Karaismailoğlu, “Trabzon için 5 milyar dolarlık Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’dan bahsediyoruz. Bugün için ihracat rakamı 1.2 milyar dolar. Trabzon hızlanacak. Ulaşım ve lojistik hızlanacak. Yeşil enerjiyle sanayide, teknolojide atalımlar yapacağız. Trabzon’a 20 yılda çok büyük yatırımlar yapıldı. Trabzon’da çok güçlü ulaştırma ve altyapı yatırımlarına başladık ve devam eden işlerimiz var. 29 milyar liralık ulaştırma ve altyapı yatırımlarımız var. AK Parti hükümetleri döneminde 90 milyar Türk Lirası yatırım yaptık” ifadelerini kullandı. 

SAMSUN-SARP HIZLI TREN YOLU HATTIYLA ANKARA’YE SEYAHAT 4.5 SAATE DÜŞECEK

Türkiye’nin demiryolu yatırım ağırlıklı yatırım dönemine girdiğini, Trabzon’un da bundan istifade edeceğini kaydeden Karaismailoğlu, Trabzon’un da bu planların ortasında olduğunu dile getirdi. “Samsun-Sarp hızlı tren demiryolu hattının merkezi Trabzon’dur” diyen Bakan Karaismailoğlu, bunun toplam 513 kilometre uzunluğunda olduğunu, Trabzon-Sarp’ın 70 dakika, Trabzon-Samsun’un 2 saat, Trabzon-Ankara’nın hızlı trenle 4,5 saate düşeceğini vurguladı. 

ANKARA-SİVAS HIZLI TREN HATTINI 26 NİSAN’DA AÇACAĞIZ

26 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Ankara-Sivas hızlı tren hattını açacaklarını bildiren Bakan Karaismailoğlu, “Ankara’dan Cumhurbaşkanımızla hızlı trene bineceğiz. 3 ilimizde mitinglerimizi yaparak bu büyük hizmeti vatandaşlarımıza ulaştıracağız” dedi. 
Bu hattın Sivas’ta kalmayacağını, Sivas’tan Erzincan’a, Erzurum’a, Kars’a oradan Nahcivan’a, Bakü ve Çin’e kadar ulaşacağını belirten Karaismailoğlu, “Erzincan’a ulaştıktan sonra yük hattı olarak hizmet verecek olan Erzincan-Trabzon demiryolu ve bununla Samsun-Sarp Demiryolunu birleştireceğiz” şeklinde konuştu.  

KUZEY ANADOLU OTOYOLU’NU ZİGANA TÜNELİYLE TRABZON’A BAĞLAYACAĞIZ

Karayolu ağını geliştirmek için önemli çalışmalar yaptıklarını aktaran Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“İstanbul-Ankara Otoyolu Gerede ayrımından sonra Bolu’dan Gürbulak sınır kapısına kadar otoyolumuza önümüzdeki günlerde başlatacağız. Kuzey Anadolu Otoyolu olarak özellikle toplayıcı bir ağ olacaktır. Önemli bir akstır bu. Tam 979 kilometrelik bir yol ağından bahsediyoruz ve 2x3 şeritlik genişliğinde olacak ve 4.6 milyar dolarlık bir yatırımdan bahsediyoruz. Bunun en önemli parçası olan ve 3 Mayıs’ta açacağımız Zigana Tüneli’yle otoyolu Trabzon’a bağlayacağız.” 

TRABZON-HABUR OTOYOLU 530 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA OLACAK

Karaismailoğlu, Trabzon-Habur Otoyolu Projesine de değinerek, “Trabzon’dan Habur’a kadar tam 530 kilometre uzunluğunda 2x2 genişliğinde 2.5 milyar dolarlık yatırımdır. Belli kesimlerin imalatları tamamlandı. Planlarımızdaki bağlantılar bittiğinde o yol Basra Körfezi’ne kadar gidecektir. Basra Körfezi’ndeki Kalkınma Yolu’nun Türkiye üzerinden Kafkaslara, Karadeniz’e, Avrupa’ya ve Akdeniz’e bağlayacak çok önemli bir lojistik koridor Yeni İpek Yolundan bahsediyoruz. Burada hem otoyol hem demiryolu olacak. Seçim ertesinde de bütün bağlantılarını yapıp imalatlarına en kısa zamanda başlayacağız” değerlendirmesinde bulundu. 

KANUNİ BULVARI’NDA ÖNEMLİ SEVİYE ATLADIK

Trabzon’da yapılacak yatırımlara dikkati çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kanuni Bulvarı’nda çalışmaların devam ettiğini, önemli seviye atladıklarını aktardı. Karaismailoğlu, toplam 28 kilometre uzunluğundaki projenin 14.5 kilometresini tamamladıklarını vurgulayarak, 500 metre uzunluğunda Bahçeli Tüneli ve bir kilometre uzunluğundaki viyadükleri olan Yenicuma, meydan ve Çataklar bağlantısını yaparak önümüzdeki günlerde hizmete sunacaklarını, Çukurçayır sahil bağlantısını da kısa sürede bitireceklerini söyledi. 

Akçaabat’a gelmeden Mersin’den başlayan, Bengisu’dan Maçka’da Arsin’e kadar uzanan Trabzon Güney Çevre Yolu’nun 43 kilometre uzunluğunda olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, çevre yolunun uygulama projesini yaptıklarını 1 Mayıs’ta temellerini atacaklarını duyurdu. 

FuAgF7xXgAM_q9A

HAFİF RAYLI SİSTEMİ 3 YIL İÇİNDE TRABZON’A KAZANDIRACAĞIZ

Trabzon için önemli bir diğer projenin hafif raylı sistem olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, Trabzon hafif raylı sistem hattının Akçaabat ile Meydan Parkı bağlayacağını, içinde Şehir Hastanesi, Akyazı Stadı dahil olmak üzere Maraş Caddesi’nden Trabzon’u hafif raylı ile bağlayacaklarını anlattı. Karaismailoğlu, bugün itibariyle uygulama projelerine başladıklarını ve önümüzdeki 3 yıl içinde bu projeyi Trabzon’a kazandıracaklarını dile getirdi. 

TRABZON’A 15 MİLYON YOLCU KAPASİTELİ YENİ HAVALİMANI

Trabzon Havalimanı’nın Türkiye’nin en yoğun havalimanlarından biri olduğunu ifade ederek, gelişen turizm nedeniyle havalimanının artan ihtiyaca zor cevap verdiğini söyledi. Mevcut havalimanında gerekli iyileştirmeler yaparken, yeni havalimanın da projelerini tamamladıklarını belirten Karaismailoğlu, bunu da bu yıl içinde ihale etmeyi hedeflediklerini bildirdi. Yeni havalimanının dünyanın sayılı projeleri arasında yer alacağının altını çizen Karaismailoğlu, pistin uzunluğunun 3250 metre uzunluğunda, 15 milyon yolcu kapasiteli olacağını ve 3 milyon metrekarelik dolgu alana inşa edileceğini açıkladı. Karaismailoğlu, “Trabzon’un uzun yılar hizmet edecek çok kıymetli eser olacak. Bu projeyi yaparken Trabzonspor tesislerini özenle koruyarak bitireceğiz” dedi.

Sanayi Sitelerinin de taşınacağının altını çizen Karaismailoğlu, sanayi sitesinin taşınacağı alanla ilgili görüşmelerin yapıldığını, en kısa zamanda da kamulaştırmalara başlayacaklarını belirtti. Doğru Karadeniz’a yapılacak 23.5 milyar dolarlık yatırımın üretime etkisinin 43.5 milyar dolar, GSYİH’ya etkisinin 20.5 milyar dolar, ihracata etkisinin de 8.9 milyar dolar olacağını sözlerine ekledi.