Geopolitical Futures'ın kurucu başkanı Amerikalı Jeopolitik tahminci ve uluslararası ilişkiler stratejistidir George Friedman’ın Kanal İstanbul ile ilgili sözleri gündem oldu.

“Diğerlerinin düşündüğü gibi ben bunu radikal bir hareket olarak görüyorum.” diyen George Friedman’ın bu sözlerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da TRT Word’de yayınlanan şekliyle paylaştı.

ÜLKEMİZİ LİDER YAPACAK

Adil Karaismailoğlu, “Türkiye || Kanal İstanbul ile Avrasya'nın lojistik ve ticaret merkezi olacak.Kanal İstanbul küresel kalkınmadaki kilit ülke pozisyonumuzu güçlendirirken, ülkemizi dünya ticaretinde liderliğe taşıyacak.” dedi.

ARTIK ZAMANI GELDİ

George Friedman Kanal İstanbul ile ilgili şunları diyor; “Diğerlerinin düşündüğü gibi ben bunu radikal bir hareket olarak görüyorum. Çünkü tarihsel bir bakış açısından, bunun artık zamanı geldi”

George Friedman; “Bu sadece gemiler için bir kanal değil. Bundan çok daha fazlası. Bunu büyük ticaret gücü olan Türkiye’nin mantıklı bir uzantısı olarak görüyorum. Türkiye’nin 360 derece ithalat ihracat politikası olmalıdır. Avrupa’ya bağımlı olamaz. Çin’e bağımlı olamaz. ABD’ye bağımlı olamaz. Türkiye her ülkeye olabildiğince ilişkiler kurmalıdır.”