Haberlobi - Haber Servisi // İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, iktidar tarafından kente vaad edilen projelerinin gerçekleşmediğini ve bununla ilgili bütçe ayırılmadığını ifade etti.

AK Parti'nin 2009 yılında Trabzon'da 'Güney Çevre Yolu'nun sözünü verdiğini belirten Kuvvetli sözlerini şöyle sürdürdü:

"2009 yılında AK Parti Trabzon'da yerel seçimler için 'mega projesi' olan Güney Çevre Yolu'nun sözünü verdi. 2014 yılında dönemin belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükoğlu, 'Vizyon 2019' adıyla sunduğu vizyon projelerinin sunumunda 'Vizyon 1: Güney Çevre Yolu yapılacak' vaadinde bulundu. 2021 yılına gelindiğinde mevcut belediye başkanı Murat Zorluoğlu, 'Ulaşım Master Planı' toplantısında 'Trabzon'un ulaşım denilince en önemli vizyon projelerinden birisi Güney Çevre Yolu'dur. Trabzon için olmazsa olmazdır' ifadelerini kullandı."

GÜNEY ÇEVRE YOLU İÇİN BÜTÇE AYIRILMAMIŞ
"Yıl 2022 oldu ancak bütçede bu sözüne ne yeri var; ne de bu söz için ayrılan bir ödenek var. Bu sözü veren iktidar partisinin vekili 'Güney Çevre Yolu yatırım programında yer almadıysa bu teknik nedenlerden ötürüdür.' diyor. Biz de belirtmeliyiz ki; aynı teknik nedenler sizi iktidardan götürecek nedenlerdir. Vizyon adı altında ortaya koyduğunuz vizyonsuzluk; daha fazla iktidarda kalamayacağınızın göstergesidir."

güney-çevre-yolu-projesi-1000x700

YATIRIM ADASI'NIN YATIRIM PROJESİ'NDE YERİ YOK
2013 yılında binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan Yatırım Adası projesinin yeniden gündeme getirildiğini ve sözler verildiğini ancak gerçekleşmediğini belirten Azmi Kuvvetli şu ifadeleri kullandı:

"2015 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fahri Işık, 'Başta Süleyman Soylu bey ve yeni arkadaşlarımızla hep beraber Trabzon'a bu yatırım adasının gelmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz' dedi. 2019 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon'un Cazibe Merkezleri programı kapsamına alındığını ifade etti. Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla resmen ilan edildiğini de belirtti ve Yatırım Adası'nın tamamının faaliyete geçmesiyle doğrudan 7, dolaylı olarak da 25 bin kişiye iş imkanı doğacağını açıkladı. 2022 yılının Yatırım Programı'nda bu projenin de yeri yok."

trabzon-yatırım-adası

'TRABZON-ERZİNCAN DEMİRYOLU'NU CUMHURBAŞKANI'NA İLETECEĞİZ' DİYORLAR

Trabzon-Erzincan demiryolu ile ilgili AK Parti iktidarları tarafından onlarca söz verildiğini belirten Azmi Kuvvetli şunları söyledi:

2016 yılında Binali Yıldırım, "Trabzon Erzincan demiryolu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetidir; bu demiryolunu da inşallah 2023'e kadar biz yapacağız." dedi. 2020 yılından yukarıda sözü geçen milletvekili, "Trabzon-Erzincan demiryolu ne rafa kalkmıştır; ne de araftadır. Trabzon-Erzincan demiryolu projeleri son sürat devam etmektedir." dedi. 2022 yılında bu projenin de Yatırım Programı'nda yeri yok. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de "4 vekil olarak bu ay sonu bu konuyu Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz" diyorlar.

erzincan-trabzon-demiryolu

ARTIK MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR
Biz de diyoruz ki; aziz milletimiz artık mızrağın çuvala sığmadığının farkında. Bu ve bunlar gibi birçok söz sadece 'söz olarak' kaldı. Bunları yeniden seçim vaadi olarak Trabzon halkının önüne getireceğiniz aşikar. 2002'den beri yetki elinizdeydi. Keşke yapsaydınız da biz de teşekkür etseydik. Ama bilmenizi isteriz ki, artık milletimiz sizin yalan vaatlerinize kanacak değil. 20 yıldır verdiğiniz sözleri milletimizin teveccühü ile biz getireceğiz.