Haberlobi - Haber Servisi // 7M Hastanesi Başhekimi Ayhan Çağılcı, Konya'da görevi başında hasta yakını tarafından öldürülen sağlık çalışanı Dr. Ekrem Karakaya'yı rahmetle anarak sağlık çalışanları şiddetin son bulması temennisinde bulundu.

Başhekim Dr. Ayhan Çağılcı şu ifadeleri kullandı:

"Tıp mesleği, çok ağır bir meslektir. İnsan hayatı ile ilgileniyoruz. Toplumun hiçbir kesimi unutmamalı ki ölüm bir gerçektir. Her ölen bir fert için sağlık çalışanına darp veya cinayet durumu kabul edilebilir değildir. Hekim birçok insana yapabildiği kadar yardımı yapıyor. Burada hasta yakınlarının, hastaların veya çevredeki diğer bireylerin olaylarda art niyet araması sağlıkta şiddeti arttırıyor. Hekimin ne kadar önemli olduğunu dünya pandemi döneminde anladı. Herkes evde kapanırken yalnızca sağlık çalışanları çalıştı. İnsanların hekimliğin kutsallığını anlaması için başına bir şey gelmesine gerek yok. Sen aklın kadar bakabilirsin gerisini de zekayla görebilirsin."

ayhan-çağılcı-1000x700

7M Hastanesi'nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve basın sözcüsü Tuğba Bayraktar Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapmakta olan Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinden dolayı çok büyük elem ve keder duyuyoruz. Sağlık çalışanlarına karşı sözsel ya da fiziksel şiddet haberleri ile karşılaşıyoruz. Bu durum özellikle pandemi sürecinde canını dişine takıp, evinde geçireceği zamandan feragat edip; hastalarımız için çok zor şartlar altında çalışan doktorlarımız olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımızın moralini alt üst etmektedir. Öyleki en çalışkan çocukların seçtiği bu kutsal meslekten çocuklarımız kaçmaktadır. Bu toplumsal cinnet halini düzeltmeliyiz. Hekimler ve sağlık çalışanları toplumun bir parçasıdır. Bu olayların tekrarlanmamasını diliyoruz. Tüm hekim camiasının ve toplumumuzun başı sağolsun."

doktor-tuğba-hanım

saygı-duruşu