İzmir'deki depremde 91 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in annesi Fidan Keskin Gezgin'in cenazesi toprağa verildi.


Rıza Bey Apartmanı'nda kurtarılan Ayda'dan sonra cesedine ulaşılan Fidan Keskin Gezgin'in cenazesi, ailesi tarafından Mezarlıklar Müdürlüğü'nden alındı. Gezgin'in cenazesi, Bornova ilçesindeki Hacılarkırı Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Cenazeye Gezgin'in eşi Uğur ve oğlu Atakan Gezgin'in yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Gezgin'in yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ACILI EŞ: BİNALARI DENETLEYİN

Ayda Gezgin’in babası Uğur Gezgin, aynı enkazda yaşamını yitiren anne Fidan Gezgin’in cenaze töreninde konuştu. Önce Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un taziyesini kabul ederken, “Başkanım binaları denetleyin, bizim binada kolon kesilme durumu yoktu” diyen Uğur Gezgin, daha sonra baş sağlığı dileyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Özkoç’a da binaların denetlenmesi çağrısında bulundu. Gezgin, depremden 20 dakika önce eşiyle telefonda konuştuğunu, depremden bir dakika önce de Fidan Gezgin’in WhatsApp’ta çevrim içi olduğunu belirtti.