Sevgili kardeşim, bugün Tesla ve SpaceX'in Kurucusu Elon Musk ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik" dedi ve 1 hafta üzerinden geçti, "İnşallah uzaya gidiyoruz  dedi..Ay'a yol yaptık desek inanacak kitle var  denildiğinde şaka yapıyorlar sanmıştık.İşin aslı hiçte öyle değilmiş.Sorunun kaynağı söyleyenlerde değil, bu gerçeği göremeyenlerde olduğunu fark ettik. Uzay seyahatine yolcu bulma konusunda Elon Musk , nokta atışı yapmasını iyi biliyor..

Çin havacılığı 8 Ekim 1956 'da çalışmalara başladı, ilk yapay uydusunu 4 Ekim 1957'de fırlattı, füze üssüne Nisan 1958'de başladı ve aynı yıl 20 Ekim'de Kod 20 hizmete girdi. İlk Çin füzesi, Ekim 1958'de fırlattı...

Sayın Erdoğan; 2020'de jetlerimiz üretime girecek, uydu ve radar üretim merkezi kurulacak, Ankara uzay merkezi olacak” demişti.. Projeye “space city” adı verilmişti.

2011 yılında, Türk Hava Kurumu başkanı “2014'ten itibaren yerli üretim uçaklarımızı semalarımızda göreceğiz, sloganımız var, gelin hep beraber uzayda yeni Türkiye kuralım, arkamızda hükümetimiz var, hayaldi gerçek oldu. dedi..

2006 senesinde Türk Dil Kurumu başkanı, Amerikalıların astronot dediğini, Rusların kozmonot dediğini, Çinlilerin taykonot dediğini, bizim de uzay adamlarımıza “gök-men” dememiz gerektiğini söyledi.

2011 “Ay'da ve diğer gök cisimlerindeki faaliyetleri düzenleyen anlaşma” imzalandı. Birleşmiş Milletler antlaşmasına göre, Türkiye , gezegenlerde maden arayabilecek, bir başka devletin uzay aracı bizim uzay aracına zarar verirse, hasarı ödeyecekti. Sayın Erdoğan ”uzay faaliyetlerimizin hukuki zemine oturtulması büyük önem arz ediyor” demişti. Karar  numarası 1843.

Yıl 2021 İnşallah dedi ve ekledi uzaya çıkıyoruz... Hatta "Bayanlar" da çıkabileceği müjdesini verdi.

Zamanında şaka yapar Ay'da 1 milyon kazanmak istermisin diye sorardık, evet diyene ise Ay'a çıktığımızda kazanırsın diye eklerdik..

Esnaf, Öğrenci,Emekli, İşçi, Memur artık Ay'da 1 Milyon kazanabilirsiniz. !!