Almanya, fırtınalı havanın etkisi altına girdi. Ülkede gece saatlerinde başlayan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkilerken, birçok eyalette tren seferleri durduruldu ve okullar kapatıldı.

60 BİN AİLE ELEKTRİKSİZ KALDI

Devrilen ağaçlar nedeniyle Bavyera ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde yaklaşık 60 bin aile elektriksiz kaldı. Bazı ağaçlar yollara ve evlerin çatılarına devrildi.

Alman Meteoroloji Dairesi (DWD), ülkeyi etkisi altına alan ve hafta sonuna kadar sürecek kasırga benzeri şiddetli fırtına nedeniyle mecburi durumlar dışında sokağa çıkılmaması uyarısında bulundu.

KASIRGAYA ZEYNEP ADINI VERDİLER

Almanya genelde kasırga ve fırtınalara uluslararası alanda bilinenden farklı isimler veriyor. Dudley Fırtınası ülkede Ylenia, Eunice Kasırgası da Zeynep ismiyle anılıyor. Ülkede vatandaşlar da para ödeyerek bu tür hava olaylarına isim verebiliyor.

Bild'in aktardığına göre, "Zeynep" olarak adlandırılan bir sonraki fırtınanın Britanya Adaları'ndan gelmesi bekleniyor.

"CUMARTESİ GECESİ RAHATSIZ EDİCİ OLACAK"

Haberde, "Fırtınanın kuvvetli olduğu alan şimdi biraz daha kuzeyde. Etkiler bugünden daha şiddetli olabilir" denildi. Alçak irtifalardaki yerlerde saatte 130 ila 140 kilometre hızla kasırga fırtınasının beklendiği kaydedildi.

Bununla birlikte daha güçlü fırtınanın cuma öğleden sonra veya akşam saatte 100-120 kilometrelik hızla geleceği uyarısı yapıldı. "Özellikle kuzey ve doğu Almanya'da cumartesi gecesi rahatsız edici olacak" ifadesi kullanıldı.

TREN SEFERLERİ İPTAL

Öte yandan Alman Demiryolları, Aşağı Saksonya, Bremen, Hamburg, Schleswig-Holstein, Mecklenburg Vorpommern, Berlin ve Brandenburg eyaletlerinde uzun mesafeli tren seferlerini iptal etti.

"Ylenia" adı verilen önceki fırtınanın hızının yer yer saatte 152 kilometreye vardığı ifade edildi. Şiddetli fırtına nedeniyle itfaiye ekiplerinin çok sayıda kurtarma operasyonuna katıldıkları belirtildi.

İNGİLTERE DE ALARMDA

İngiltere’de Eunice olarak adlandırılan Zeynep Kasırgası nedeniyle kırmızı alarm uyarısı verilirken milyonlarca kişiye evlerinden çıkmama çağrısı yapıldı.

Ülkenin güneyinde saatte 127 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle okullar kapatıldı, çok sayıda uçuş iptal edildi. Cornwall ve Galler'de binlerce evde elektrikler kesildi.

Hükümet, dün kasırgaya karşıya alınması planlanan önlemleri görüşmek üzere acil olarak toplandı.

Yetkililer, kasırganın sel ve toprak kaymalarına, can ve mal kaybına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. İngiltere'nin kuzeyi ve Kuzey İrlanda'da son günlerde Dudley Fırtınası milyonlarca kişiyi etkilemişti.