Haberlobi - Spor Servisi // UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde gruplara kalma mücadelesi veren Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor, play-off turlarında ilk maçlarını oynadı.

Fenerbahçe avantajı kaptı
Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Dinamo Kiev'e elenerek UEFA Avrupa Ligi eleme turuna düşen Fenerbahçe, 3. ön eleme turunda Slovacko'yu eleyerek play-off turuna terfi etmişti. Saı-Lacivertliler bu turda Avusturya temsilcisi Austria Wien ile eşleşti ve ilk karşılaşmasını oynadı.

Fenerbahçe, Viyana'da oynanılan ilk karşılaşmayı Joshua King ve Serdar Dursun'un golleri ile 2-0 kazandı. Austria Wien'de Lucas Galvao, 83. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve rövanş karşılaşmasında oynayamayacağı kesinleşti.

fenerbahçe-gol-sevinci-avrupa-maçı

Bu karşılaşmanın ikinci maçı 25 Ağustos Perşembe günü saat 20:00'da Ülker Stadı'nda oynanacak.

Demir Grup Sivasspor tur şansını Türkiye'ye bıraktı
UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İsveç'in Malmö takımı ile eşleşen Demir Grup Sivasspor ilk maçını Eleda Stadı'nda oynadı. Zeidan, Christiansen ve Moisander'in gollerine engel olamayan Yiğidolar, sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Kırmızı Beyazlılar'ın tek golü 30. dakikada Leke James'dan geldi.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan DG Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Malmö’ye 3-1 yenildikleri maça ilişkin, “Ben bu maçı kaybettik demiyorum. Daha maç bitmedi. Maçın ilk yarısı bitti. İkinci yarısını Sivas’ta bambaşka bir şekilde göreceksiniz. Maçta her türlü riske de gireceğiz” dedi.

demir-grup-sivasspor-1000x700-malmö-maçı

Rövanş karşılaşması 25 Ağustos Perşembe günü saat 20:00'da Yeni Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

Medipol Başakşehir, fişi Belçika'da çekecek
UEFA Konferans Ligi elemelerinde Maccabi Netanya ve Breidablik takımlarını eleyerek play-off turuna katılmaya hak kazanan Başakşehir, bu turda Belçika temsilcisi Antwerp ile eşleşmişti.

İlk maç Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynandı. Maçın ilk yarısı golsüz sona ererken, ikinci yarının 54. dakikasında gol perdesini açan isim Mounir Chouiar oldu. Başakşehir'in bu golüne cevap 88. dakikada geldi. Antwerp maçın sonlarına doğru Dinis Almeida ile golü buldu ve skoru 1-1 yaptı.

medipol-başakşehir-gol-sevinci-1000x700-avrupa

1-1 biten karşılaşmanın rövanşı 25 Ağustos Perşembe günü saat 21:45'te Bosuilstadion'da oynanacak.