Avrasya Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin hazırladığı anket sonucunda “Akıllı Şehir Trafik Güvenliği’’ projesini hayata geçiren ve lityum pilli otobüsleri ile vatandaşlarına hizmet veren Samsun Büyükşehir Belediyesine başarı belgesi verilmeye karar verildi.

Başarı belgesini Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız Başkan Demir’e makamında takdim etti. Ziyarete Yıldız’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran ve Genel Sekreter Gülay Yeniçeri de katıldı.

YILDIZ; BAŞKANIMIZIN BAŞARILI ÇALIŞMALARI İLE GURUR DUYUYORUZ
Yıldız ziyarette “ Sayın başkanımızla çok eski danışıklığımız var. Sanayicilik yaptığım dönemde babası ile başlayan dostluğumuz çocukları ile bugüne kadar devam etti. Sayın başkan KTÜ’de öğrenciliği sürecinde zaman zaman fabrikama gelirdi, orada vakit geçirirdi. Bakanlık yaptığı dönemde üniversitemizle ilgili taleplerimiz olduğunda bizlere destekleri oldu. Bugün kendilerini ziyaret etme imkanı bulduk. Bu ülke için yaptığı hizmetleri hep gurur duyarak uzaktan takip ettik. Samsun ilimize çok şeyler kazandırdı. Bundan sonrada önemli projelere imza atacağına eminim. Dolayısıyla bizler kendileriyle gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl 10. Kuruluş yıldönümümüz kutlamıştık. Kutlamalar çerçevesinde bölgemizde ve ülkemizde önemli çalışmalar imza atan kişilere ödüller takdim etmiştik. Pandemi şartlarından dolayı törenimize katılamayan başkanımıza ödülünü “Teknofest Karadeniz” günlerine denk düşürerek burada takdim etmek istedik” dedi.

bb8d37ed-6a4f-4d7b-b4be-506e65e7c720

DEMİR; AVRASYA ÜNİVERSİTESİ GURURUMUZ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise ziyaretten “Bir baba dostumuzu burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bizlerde uzaktan Avrasya Üniversitesindeki çalışmalarınızı takip ediyoruz. Üniversitenin kuruluş aşamasında bizlerde elimizden geldiği kadar destek olmaya çalıştık. Şu anda Avrasya Üniversitesi eğitimine ve gelişimine devam ediyor, başında da güzel bir yönetimi var. Bende sizleri tebrik ediyorum. Bizler bu bölgenin marka değerini hep birlikte il il ayırmadan Karadeniz Bölgesi olarak yüceltmeye devam edeceğiz. Şu anda da Teknofest 2022 şehrimizde gerçekleşiyor. Bölgemizin tüm illerinden yoğun katılım var. Orada da standınızı gördüm, gurur duydum, tebrik ediyorum. Tüm hocalarımıza dekanlarımıza, rektörlerimizi hakikaten tebrik ediyorum. Teknoloji konusun dünyanın en iyileri arasında olmalıyız”

e1be9c1d-2212-4641-8cdf-13137bfcf5c1

DEMİR; LİTYUM PİLLİ ELEKTRİKLİ OTOBÜSLERİMİZLE VATANDAŞLARIMIZI TEKNOFEST ALANINA ULAŞTIRIYORUZ
​"Biz bugün yaptığımız yarın gelecek nesillere yük olmasın mantığıyla çalışıyoruz. Geçmişteki kentsel problemler bugün karşımıza kentsel dönüşüm olarak çıktığını görüyoruz. Birde kentsel dönüşümler derken öyle sınırlı alanlar değil, neredeyse kentin tamamına tekamül ettirmek, ya yıkıp yapmak ya da fonksiyonunu yenilemek zorunda kalıyoruz. Dünyanın gündeminde iklim değişikliği var. Bizlerde bunu gündemimizin başına taşıdık. Geleceğimize güzel şehirler, yaşanılabilir şehirler bırakmalıyız. Trafik problemlerine kesin çözüm üretecek projeler hazırladık, uyguladık ve çalışmalara da devam ediyoruz. İşte akıllı şehir uygulamaları buradan çıktı. Lityum pilli ultra şarj sistemine sahip elektrikli otobüsler buradan çıktı. Şu anda bu araçlarımız Teknofest alanına vatandaşlarımızı taşıyor. Sıfır karbon salınımı işte, fosil yakıt yok, konfor güzel, emniyet güvenlik güzel. Sürdürülebilirliği var ve ömrü çok uzun. Biz buna yirmi tane otobüsle başladık, yirmi tane daha ilave edeceğiz inşallah. Akıllı şehir uygulamalarını yapan uygulayan illerimiz var ama sanıyorum en geniş kapsamıyla uygulayan sadece biz olduk. 110 adet adaptif kavşak oluşturduk, görüntüleme sistemi kurduk. Otomatik olarak yapay zeka ile kavşaklar birbirlerini görüyor, hafızadaki sayımlara göre pik saatini tespit ediyor, ışık sürelerini otomatik kendi ayarlıyor. Dolayısıyla trafikteki akıcılığı maksimum seviyeye çıkartıyor. Bu projenin en önemli hedefi ise güvenliktir. Akıllı trafik yönetimi ile trafik kazalarında inanılmaz bir düşüş oldu. Hatta ölümlü kazalar hiç olmadı. Bu ödülü belediyemize layık gören öğrencilerinize ve akademisyenlerinize sonsuz teşekkürler dedi.

9a6cb9c2-00fc-432d-844a-b1aa6d50f452