Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesinde gerçekleşen etkinliğe Rektör V. Prof. Dr. Gülay Yeginoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran, Genel Sekreter Gülay Yeniçeri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

YEGİNOĞLU; GASTRONOMİ MESLEKTEN ÖTE BİR SANAT DALI

Etkinliğin açılış konuşmasını Rektör V. Prof. Dr. Gülay Yeginoğlu yaptı. Yeginoğlu konuşmasında “Gastronomi son yıllarda popülerliği artan meslek gruplarından birisi haline gelmiş olup, liselerde, üniversitelerde, halk eğitim merkezlerinde eğitimi verilen ve hatta son zamanlarda TV programlarında süreklilik haline gelen yayınlar yapılmaktadır. Bizler de evlerde bu programları izlerken yemeklerin nasıl yapıldığını merak ederek gastronomi kavramını hayatımıza alıyoruz. Üniversitemizin gastronomi bölümü sayısız etkinlikler yaparak, hem üniversitemizi hem  yerel, hem de dünya  mutfağını en iyi şekilde tanıtmaktadır. Bugünde Türk mutfağına ait sokak lezzetlerini Gastronomi öğrencilerinin ellerinden deneyimlemiş olacağız. Sevgili öğrencilerimiz başarılarınızın devamını dilerim” cümlelerine yer verdi. 

f8ca02a9-78f3-446d-a041-6e8360d8dddc

FANDAKLI; BUGÜNE KADAR SEKTÖRE BİRÇOK ŞEF VE YÖNETİCİ KAZANDIRDIK

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Fandaklı ise konuşmasında dönem içerisinde gerçekleştirdikleri etkinliklere vurgu yaptı. Fandaklı “2021-2022 Eğitim öğretim yılının son etkinliğiyle beraberiz. Gastronomi bölümü  bugüne kadar sektöre birçok şef ve yönetici kazandırmıştır. Geçmiş yıllarda yapmış olduğu organizasyon ve etkinliklere ara vermeden devam eden bölümümüz bu yıl 24 Kasım Öğretmenler günü, 1 Ocak Yılbaşı Etkinliği, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinliği, Gastronomi Dış Paydaş toplantısı, Bolçi Çikolata Workshop Uygulaması, 3. Geleneksel Gastronomi Yemek Yarışması gerçekleştirmiş olup bugünde Gastronomi Sokak Lezzetleri Şenliği ile birlikte dönem etkinliklerini tamamlayacaktır. Değerli öğrencilerimiz bu etkinlik özellikle sizlerin bir yıllık mutfak birikimini taçlandırdığınız ve yorgunluğunuzu atmanız için düzenlenen bir şenlik olarak düşünebilirsiniz. Hepinizin ellerine sağlık diyor ve başarılarınızın devamını diliyorum”

a4c58179-4c44-4d37-9ed5-d1d480c351e3

Konuşmaların ardından Avrasya Üniversitesi Geleneksel Gastronomi Yemek Yarışmasında birinci olan öğrenci Rabia Güner, ikinci olan Batuhan Aydemir, üçüncülüğü paylaşan Hümeyra Paça ve Orhan Yağız Sürül’e hediyeleri takdim edildi.

Etkinliğin sonunda öğrencilerin hazırladığı sokak lezzetleri katılımcılara ikram edildi.

cc8c0723-20e1-4ecb-98ee-1b29178e89856955c880-4dd6-4ae2-8644-834b3c1d31f2