Özellikle ailelerinden uzakta yurtta kalan öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği iftar yemeğinde restoran tıka basa doldu. Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Rektör Vekili Prof. Dr. Gülay Yeginoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran, Genel Sekreter Gülay Yeniçeri ve Öğrenci Konseyi Başkanı Erdi Arslan öğrencileri yalnız bırakmadı.

ARSLAN; EMSALİ OLMAYAN BİR ÜNİVERSİTEDEYİZ

İftar yemeğinin ardından Avrasya Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı ve aynı zamanda Egzersiz ve Spor Bilimleri son sınıf öğrencisi Erdi Arslan Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ve ekibine düzenlenen iftar programı için teşekkür etti. Arslan “Burada bulunan ve bulunamayan tüm öğrenciler adına Sayın Başkanımız Ömer Yıldız başta olmak üzere üniversitemizin tüm yönetimine teşekkür ediyoruz. Her yıl düzenledikleri iftar programları ile bizler bir araya geliyoruz. Bizlere her türlü imkan sağlanıyor. Kütüphanelerimiz, spor tesislerimiz, sosyal alanlarımız ile emsali olmayan bir üniversitedeyiz” dedi.

bd1db6de-e073-4257-a0d3-4b5014ad233a

YILDIZ; BAŞARININ TEK SIRRI ÇOK ÇALIŞMAK, BU ÜLKENİN SİZLERE İHTİYACI VAR

“Sevgili öğrencilerimiz, zaman çok önemli, derslerinizi ihmal etmeden hocalarınızla birlikte zamanınızı en verimli şekilde geçirmeye çalışın. Büyük bir aile olduğumuzu unutmayalım. Bir probleminiz olduğunda her zaman danışman hocanız başta, genel sekreterimize, rektör yardımcılarımıza ve rektör hocamıza ulaşabilirsiniz. Bende hemen hemen her gün tüm yerleşkeleri ziyaret ediyorum bana da iletebilirsiniz. Unutmayın, bizlere siz gençleri emanet eden velilerimize karşı sorumluluklarımız var. Sizi en iyi şekilde yetiştirerek, alanında en donanımlı uzmanlar olarak onlara tekrar teslim edeceğiz. Bu memleketin çok çalışan ülkesi için değer üreten gençlere ihtiyacı var. Hiç şüphesiz, cumhuriyetimize, onun kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, devletimize, bayrağımıza, milletimize sahip çıkacaksınız. Karşınıza çıkacak, sizlere engel olmaya çalışanlar olacak. Asla yılmayacaksınız, yorulmayacaksınız. Hiçbir başarı çalışmadan kazanılmaz. Başarının tek sırrı çok çalışmaktır. Ben sizlere kendi hikayemden de bahsedeyim. Ben Maçka’nın eski ismi Larhan olan Akarsu Köyünde doğdum. Çocukluğumu büyüklerimin yanında geçirdim. 14 yaşında İstanbul’a çalışmaya gittim. Ailemi, yakınlarımı, tanıdıklarımı çok özlesem de hayallerim vardı, hedefim vardı, onu düşünerek bu zorlukları göğüslendim. Askere yaşımı büyülterek gittim, bir an önce bitmesini ve uzmanlaştığım işi Trabzon’da yapmak istiyordum. Askerden 20 yaşında geldim. İş yerimi kurdum, 22 yaşında sanayici unvanını aldım. Fabrika kurdum, yurt dışına mal satmaya başladım. Akabinde müteahhitlik yaptım, kendi isteğimle olmasa da ısrarlara dayanamadım siyasete girdim, üç dönem belediye başkanlığı yaptım. Bir hayalim daha vardı, oda bu bölgeye bir üniversite kazandırmaktı. Onu da uzun ve meşakkatli bir sürecin sonunda başardık. Bu büyük çabanın sonucunu iftar soframızda görüyoruz. Yurdun her köşesinden öğrencilerimizle burada birlikteyiz. Bizleri bundan fazla mutlu edebilecek bir şey yoktur”

382315ef-13d1-4fea-91f8-c24307a9040c

Öte yandan uzun yıllar Avrasya Üniversitesinde idari kadroda görev yapan Esra Yalçınalp emekliliğe ayrıldığı için üniversiteye veda etti. İftar yemeğinde Yalçınalp’e Genel Sekreter Gülay Yeniçeri tarafından teşekkür belgesi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran tarafından ise plaket takdiminde bulunularak bundan sonraki hayatında başarı ve sağlıklı günler dilediler.

62903acf-2120-4beb-8cf0-595ae454b1163253de9f-5df9-4ac6-bd75-c821a3526481