Geçtiğimiz sezon 24. haftadaki Ümraniyespor yenilgisinin ardından Trabzonspor’la yolları ayrılan Abdullah Avcı, ikinci dönemine bugün start veriyor. Tecrübeli teknik adam, ilk döneminde olduğu gibi yine ligin 9. haftasında Bordo-Mavili takımın başında olacak. İlk 8 haftada 4 galibiyet ve 4 yenilgiyle 12 puanı bulunan Fırtına, Abdullah Avcı yönetiminde Alanyaspor’u devirip yeni bir başlangıç yapmak istiyor. Karadeniz ekibi, bu maçın ardından ise üst üste 2 deplasmana gidecek. Önce Karagümrük ardından da Fenerbahçe ile kozlarını paylaşacak. Nenad Bjelica sonrası Avcı’nın hem kadro hem de oyun üzerinde yapacağı dokunuşlar büyük merak konusu.

abdullah-avci-hak-ettigimiz-bir-turdu_7ec74146

Fırtına'nın kozu Onuachu

Bordo Mavililer’in Eylül ayında kiralık olarak kadrosuna kattığı Paul Onuachu, ilk 3 lig maçında da ağları havalandırmış ve performansıyla tam not almıştı. Adana Demirspor deplasmanını boş geçen dev forvet, bugün Trabzonspor’un en önemli hücum silahı. Teknik direktör Abdullah Avcı, Nijeryalı futbolcuyu ceza sahasında daha fazla topla buluşturmayı hedefliyor. Özellikle kenar oyuncularından, Onuachu’yu beslemeleri istenirken; Trabzonspor teknik heyeti, 2.01’lik Onuachu’nun boy avantajını en iyi şekilde kullanmayı planlıyor.

Gözler 2 yıldızda: Trezeguet & Pepe

Trabzonspor’un flaş transferi Nicolas Pepe, sakatlığı nedeniyle geride kalan süreçte henüz forma şansı bulamadı. Milli arada toparlanan ve takımla idmanlara da başlayan yıldız kanat oyuncusu, Alanyaspor karşılaşmasında mutlaka kadroda olmak istiyor. Trezeguet ise Mısır Milli Takımı’ndan sakat dönmüştü. Bileğinden problem yaşayan Trezeguet, dünkü idmanda kendini denedi. İki yıldızla ilgili kesin karar bugün verilecek.

nicolas pepe

Batista Mendy geri dönüyor

Kart cezası nedeniyle Adana Demirspor maçında forma giyemeyen Batista Mendy, 11’e dönüyor. Orta sahanın kilit oyuncusu durumundaki Fransız yıldızdan bugünkü karşılaşmada beklenti büyük. Abdullah Avcı’nın Mendy’nin yanında Berat Özdemir’i görevlendirmesi, Abdülkadir Ömür’ün ise Bakasetas’ın yokluğunda 10 numara olarak başlaması bekleniyor. Avcı’nın orta sahadaki diğer alternatifleri; Umut Güneş, Bardhi ve Kourbelis...

Trabzonspor’da 4 önemli eksik

Trabzonspor'da Orsic - Petkovic planı Trabzonspor'da Orsic - Petkovic planı

Yunanistan Milli Takımı’nda sakatlanan ve 3 hafta daha sahalardan uzak kalması beklenen Bakasetas’ın yanı sıra Hüseyin Türkmen, Fernandez ve Orsic Alanyaspor mücadelesinde forma giyemeyecek. Öte yandan ceza sınırında bulunan Eren Elmalı, bugün sarı kart görmesi durumunda Karagümrük karşılaşmasını kaçıracak. Alanyaspor’da ise Yusuf Özdemir ve Furkan Bayır, kart cezalısı isimler.