Asgari Ücret Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık’ta gerçekleştirdi.

İkinci toplantı ise yarın (18 Aralık Pazartesi) yapılacak. Görüşmelerin önceki yıllara göre daha çabuk tamamlanma ihtimali var. Yarınki toplantıda masaya ücret önerileri gelebilir.

Asgari Ücret Komisyonu’nda işçi tarafını temsilen beş kişilik heyete TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren tarafını temsilen beş kişilik heyete TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, beş kişilik hükümet heyetinde Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş başkanlık edecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin enflasyon, alım gücü ve istihdam başta olmak üzere ekonomik veri ve raporları sunması beklenen toplantıda, taraflar ara zam rakamına dair pazarlık yürütecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ilk toplantıda 2024 için geçerli olacak asgari ücretin de sosyal diyalog ve istişare yoluyla, ekonomiyi büyütecek, çalışanı enflasyona ezdirmeyecek makul noktada belirlenmesi için çalışacaklarını anlattı.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI

Edinilen bilgilere göre ilk toplantıyla birlikte, sürecin önceki yıllara kıyasla daha kısa sürede tamamlanması eğilimi ortaya çıkmıştı. Yarınki toplantıda tarafların ücret önerisi vermesi ihtimali de bulunuyor.

Soruları yanıtlayan TÜRK-İŞ heyetine başkanlık eden Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar, “Pazartesi bir teklif gelirse uzlaşabilirsek uzlaşırız, uzlaşma olmazsa tutumuz belli” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Bu toplantıdan sonuç alınamazsa bir ya da iki toplantı daha gerçekleştirilip 25-31 Aralık haftası içerisinde yeni asgari ücretin açıklanması bekleniyor. TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, 2. toplantının 18 Aralık Pazartesi günü saat 13:30'da gerçekleştirileceğini açıkladı.