Çalışanların gözü Temmuz ayında yapılması beklenen ek zam için çalışmalarını sürdüren Asgari Ücret Komisyonu'nda olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bugünü işaret ederek, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmalarının sonuçlanacağını ümit ettiğini belirterek şunları söylemişti:

"Çalışanlarımızın enflasyonun tahribatı karşısında korunması bizim görevimizdir"
"Çalışanlarımızın enflasyon karşısında korunması, enflasyonun tahribatı karşısında korunması bizim görevimizdir. Bunu yapmak zorundayız. Bu konuda da elimizdeki en önemli araç, asgari ücretin yeniden belirlenmesidir. Asgari ücret sadece asgari ücret kapsamında olan 6,5 milyona yakın işçimizle sınırlı değildir, onların üzerindeki ücret gruplarının da ücretlerinde pozitif etki yapacak bir unsurdur."

vedat-bilgin-1000x700-3

"Dengeli bir asgari ücret tespiti için TİSK, elini taşın altına koyacaktır"
İşçi ve işveren sendikaları da toplantı öncesinde açıklama yaptı. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, dengeli bir asgari ücret tespiti için ellerini taşın altına koyacaklarını söyledi:

"Gelinen noktada hem işçi hem işveren hem de hükümetimiz, ara bir zam konusunda mutabık oldu. Buraya severek, isteyerek geldik. Çalışanların beklentilerinin karşılanması gerektiği konusunda TİSK olarak tam bir mutabakat içerisindeyiz. Dengeli bir asgari ücret tespiti yapılması konusunda TİSK elini taşın altına koyacaktır."

türk-lirası-14

"Nefes aldıracak bir düzenleme olmasını talep ediyoruz"
TRT Haber'in aktardığına göre, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ise asgari ücretlinin alım gücünün artırılması gerektiğine dikkati çekti:

"Oluşan enflasyon çerçevesinde asgari ücretliye, dar ve sabit gelirliye nefes aldıracak bir düzenleme olmasını talep ediyoruz."

türk-lirası-6

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesinden dönmesi bekleniyor
Ek zam için yönetmelik değişikliği yapılması bekleniyor. Görüşmelerde ek zammın da vergiden muaf tutulması üzerinde duruluyor.

Asgari ücrete yapılacak ek zammı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO zirvesinden döndükten sonra açıklaması bekleniyor.

cumhurbaşkanı-erdoğan-1000x700-12