Haberlobi/Haber Servisi

Trabzon’un Yomra ilçesine dün maskeli bir kişi tarafından yapılan silahlı saldırı olayıyla alakalı, ilginç gelişmeler yaşanmaya başladı. Saldırı sonrası bir azmettirici ve bir de tetikçi gözaltına alındı. Eski gazeteci Avni Özaslan, olayla alakalı Facebook hesabından yaptığı paylaşımda çarpıcı bir iddiada bulundu.

Avni Özaslan silahla ateş eden şahıs dün daha bulunmadan, “Tetikçinin kim olduğu belli. Aranıyor. Azmettirici tutuklandı. İlgili makamlarca ismi açıklandığında bende derdini ayrıntıları ile yazacağım. Lakin azmettiriciyi de azmettirenler mevcut.” ifadelerini kullanarak paylaşım yaptı.

BAŞKAN SEÇİLECEKTİ!

Bu paylaşımı silmeyen Avni Özaslan devamında yeniden paylaşım yaptı.

İşte ilk paylaşımı;

“Yomra Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık'ı öldürtmek isteyenler, milletin malına, parasına çökmek isteyenlerdir. Başkanımız, beytülmala kimsenin el sürmesine izin vermemiş, bu nedenle infaz edilmek istenmiştir.

Tetikçinin kim olduğu belli. Aranıyor. Azmettirici tutuklandı. İlgili makamlarca ismi açıklandığında bende derdini ayrıntıları ile yazacağım. Lakin azmettiriciyi de azmettirenler mevcut.

Plan belli, Başkan ölecekti. Tutuklanan azmettiricinin Başkan'a kinini herkes bilir. Tüm ihale ona kalacaktı. Yomra Belediye Meclisinde yapılacak seçimde mevcut Meclis üyelerinden biri Başkan seçilecekti.

Olayın partisel bir boyutu yoktur. Hırsızın partisi olmaz. Söz konusu cinayet girişimi, organize suç örgütünün işidir.”

AK PARTİ BU İDDİAYI KONUŞUYOR

Burada başkan seçilecekti kimi kastettiğini de istifa eden meclis üyeleri arasında tartışılmaya başlandı.  En son 5 AK Parti üyesi istifa etmişti.

AK Parti teşkilatlarında da bu iddia sansasyon yarattı.