Haberlobi/Haber Servisi

 

Sabah'ın haberine göre Güvenlik güçlerinin, Türkiye'nin dört bir yanında teröre karşı verdiği başarılı mücadele devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, 1979'da polis memuru Muammer Sencer'in şehit edildiği olayın faillerinden olan ve kırmızı bültenle aranan Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist (TKP/ML) terör örgütü adına faaliyet yürüten Hüseyin Karakuş'un Muğla’da yakalandığını bildirdi.

ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMADI

Emniyet İstihbarat birimleri TKP/ML (Türkiye Komünist Partisi/Markist Leninist) terör örgütü kırsal alan yapılanması TİKKO (Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu) içerisinde geçmiş dönemde Merkez Komite Üyesi olarak faaliyet yürüten ve örgüt adına çok sayıda silahlı eyleme katılan Hüseyin Karakuş, 1979 yılında ise bir fabrikanın para aracının soygunu gerçekleştiği sırada çıkan çatışmada Muammer Sencer isimli polis memurunu şehit olduğu olaya da karıştı.

Karakuş, 1988 yılında Malatya'nın Darende İlçesi'nde bulunan cezaevinden firar etti. Ardından kırmızı bültenle uluslararası düzeyde arama kararı bulunan Hüseyin Karakuş Muğla'nın Milas İlçesi'nde düzenlenen operasyon ile yakalandı.