Bilindiği üzere Apple sürekli zam yapan bir şirket değil. Gelen zamlar da genel olarak ileri planlı oluyor. Yani kuru daha yüksek seviyelerden hesaplayarak, olası yükselişlerde tekrardan zam yapma ihtiyacı hissetmiyorlar. Elbette bu durum her zaman geçerli olmuyor.

Apple son zam yaptığında dolar kurunu 22 TL’nin de üzerinde bir tutardan hesaplamıştı. Fakat bu sürede dolarda önemli bir yükseliş yaşanmadı. Dahası dolar kuru 19TL’yi bile aşamadı. Doğal olarak bu durum Apple’ın Türkiye’deki fiyatlarını gözden geçirmesine zemin hazırladı.

BÜYÜK İNDİRİM YOLDA

Sızdırılan bilgilere göre Apple bazı pazarlardaki fiyatlarını gözden geçirme kararı aldı. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bu pazarlarda güncel kurlar göz önüne alınarak tekrardan hesaplamalar yapılacak. Muhtemelen bu hesaplamalar sonrasında Türkiye’deki Apple ürünlerinin fiyatında önemli oranda düşüşler gerçekleşecektir.

Bazı ülkeler içinse tam tersi bir durum söz konusu. Özellikle Asya pazarındaki bazı ülkelerde Apple ürünlerinin fiyatı ABD fiyatının bile altında kalmış durumda. Dolayısıyla bu pazarlardaki Apple ürünlerinin fiyatı da muhtemelen önemli oranda artacaktır.

Dip not olarak belirtelim. Apple’ın ülkemizdeki fiyatları yılbaşında güncellemesi bekleniyor. Bu güncelleme ile birlikte hoş bir indirimle karşılaşabiliriz. Elbette söz konusu Apple olduğunda verilen sözler çok da büyük anlamlar ifade etmiyor. Yine de bekleyip göreceğiz.

TeknolojiOku