Apple iPhone 14 serisi ile ilgili yeni bir söylenti ortaya çıktı. Görünüşe göre şirketin bu yıl içinde piyasaya sürülecek en yeni nesil akıllı telefonları, acil durum senaryoları için uydu bağlantı seçenekleriyle gelecek.

Apple iPhone 14 daha önce olmayan bir özellik alacak

Son zamanlarda, muhtemelen Apple Watch için benzer bir uydu özelliği üzerinde çalışan Cupertino merkezli dev şimdi yeni özellikleri üzerinde çalışıyor. Bu sistemin dahil edilmesinin temel nedeni, kullanıcıların gerçek bir acil durumda mesaj göndermesine veya acil servislere ulaşmasına izin vermek. Bu sistemin, hücresel sinyallerin olmadığı alanlarda kısa mesajlar göndermek için bir “Kişiler aracılığıyla Acil Durum Mesajı” içereceği bildiriliyor.

Görünüşe göre marka bu özelliği diğer ürünlerine de dahil etmek istiyor. İlginç bir şekilde, iPhone 13 serisinin de böyle bir teknolojiyle geleceği söylendi, ancak bu gerçekleşmedi. Dolayısıyla, bu özelliği iPhone 14 serisinde de görmememiz tamamen mümkün. Ancak Mark Gurman'dan gelen son haberler aksini söylüyor. Uydu bağlantısı aracılığıyla, kullanıcılar, markanın akıllı saatindekine benzer şekilde, kazaları bildirmek için bir uydu ağı aracılığıyla metin mesajları veya SOS yanıtları gönderebilecekler. Sonuç olarak, bu, kendilerini belirli en kötü durum senaryolarında sıkışıp kalan ve hatta potansiyel olarak hayat kurtaran Apple müşterileri için oldukça yardımcı olacak diyebiliriz.