Süper Lig’de penaltısız attığı 15 golle Trabzonspor’un şampiyonluğunda büyük rol oynayan ‘Kuzey’in Yeni Kralı’, Danimarka Milli Takımı’nda da kaldığı yerden devam etti.

Uluslar Ligi A Grubu ilk maçında Vikingler, Fransa’ya konuk olurken, Benzema 51. dakikada ülkesini 1-0 öne geçirdi. 60’ta ise Danimarka’nın hocası Kasper Hjulmand’dan Cornelius hamlesi geldi.

Trabzonspor’un yıldızı oyuna girdikten sadece 8 dakika sonra usta işi bir son vuruşla skoru eşitlerken, 88’de bir kez daha sahneye çıktı ve dar açıdan attığı müthiş golle Danimarka’yı galibiyete taşıdı.

andreas-cornelius-1000x700-danimarka

Benzema’yı gölgede bıraktı
Stade de France’da maçın adamı seçilen ve geceye damgasını vuran Cornelius, hem Fransa hem de Danimarka basınında manşetleri süsledi. Türkiye’de müthiş bir sezon geçiren 29 yaşındaki forvetin, Trabzonspor’da yaşadığı şampiyonluğa vurgu yapılırken, performansıyla Benzema’yı gölgede bıraktığına dikkat çekildi.

"Fransızlar biraz kibirliler"
Maçın ardından açıklamalarda bulunan Andreas Cornelius ise, kendisini rakip futbolcuların tebrik etmemesi ile alakalı şu cümleleri kurdu: "Hiçbir şey olmadı ama bilirsiniz Fransızlar böyle. Kibirliler."