Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremler 17 bin 606 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, 71 bin 806 vatandaşımızın ise yaralanmasına neden oldu. Deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ederken Türkiye'nin dört bir yanındaki vatandaşlar depremzedelere destek olmak için AFAD'a yardımlarda bulunmaya başladı. Bir taraftara hediye ettiği formayı satın alan Trabzonspor'un Yunan yıldızı Anastasios Bakasetas da AFAD'a yaptığı yardımla herkesin gözlerinin dolmasına neden oldu.

Trabzon’da Bakasetas için kullandığı "Bir Yunan yabimi" sözleriyle sosyal medyada gündem olan Trabzonspor taraftarı Erdal Şahin, Yunan yıldızın kendisine hediye ettiği imzalı formayı açık artırma ile satışa sunarak formadan elde edeceği geliri deprem bölgesine bağışlayacağını açıkladı.

HEDİYE ETTİĞİ FORMAYI SATIN ALDI
Kendisi tarafından imzalanan formanın açık artırma ile satışa sunulduğunu öğrenen Bakasetas, Erdal Şahin ile iletişime geçerek kendi formasını 20 bin TL karşılında satın aldı. Yunan yıldız, satın aldığı formasını yeniden açık artırma ile satışa koyacağını ve formadan elde edeceği geliri de AFAD’a bağışlayacağını açıkladı.

"HELAL OLSUN BAKASETAS"
Bordo-mavili ekibin yıldız ismi bununla da sınırlı kalmayarak AFAD'a 300 bin TL bağış yaptı. Yunan yıldızın bu jestleri taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin tepkisini topladı. Sosyal medyada pek çok kullanıcı Bakasetas için 'Helal olsun Bakasetas' yorumlarında bulundu.