Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Medipol Başakşehir ile karşılaşacak olan Trabzonspor, hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde sürdürüyor.

Bordo-Mavililer'in Yunan orta saha oyuncusu Anastasios Bakasetas, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şampiyonluk kutlamalarının harika geçtiğini belirten Bakasetas, "Şampiyonluk kutlamaları harikaydı. Çok farklı bir tarz kutlama oldu. Trabzon insanına, halkına bunu verebildiğimiz için çok mutlu olduk. Onlar bunu uzun zamandır beklemişlerdi ve harika tepkiler verdiler. Öte yandan sosyal medya ekibimizi, yetkilileri tebrik ederim.  Çok güzel partiler yapıp, bunu kutladık." ifadelerini kullandı.

"Bunu hep birlikte başardık"
"Buraya çok hoş bir karşılaşmayla gelmiştim ama bazı insanların kafasında hala Aytemiz Alanyaspor forması giyerken onlara attığı gol geliyordu. İlk geldiğimde başkan bana 'Bizim canımızı yakan sendin ama şimdi bunu hep birlikte başaracağız.' demişti. Bunu hep birlikte başardık. Takım olarak da bunu başardığımız için çok mutluyum."

"Fenerbahçe'ye attığım gol önemliydi"
"Tabiki gol atmak insanları mutlu eder ama benim için en önemlisi Fenerbahçe'ye son dakikalarda attığım gol. Çok kritik bir anda gelen bir pozisyondu. Zor olan ise; Giresunspor'a karşı olan penaltı atışımdı. İki kez arka arkaya kaçırdım ancak taraftar beni itekledi ve çalışmaya devame ettim. Şunu da söylemem gerekiyor ki; burada çalışanlar, teknik heyet ve futbolcularda beni destekledi."

Sosyal medyada takım arkadaşları ile birlikte paylaştığı Türk-Yunan bayraklı fotoğraf hakkında konuşan Bakasetas, "Yunanistan'da da bana bazen Türkiye'deki yaşamımla alakalı sorular soruluyor. Çünkü bu iki ulusun arasında bir tarih var ama bunları geçmemiz gerekiyor. Futbol insanları bir araya getirmek içindir; ayırmak içindir. Şuanda dünyada ihtiyacımız olan şey bu. Türkiye'de yaşayan Yunanlarız; burada kimse bize kötü davranmıyor ve yaptığımız işin karşılığıda saygı görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Transfer iddiaları yalan; nereye gideceğime kulüp karar verir"
Hakkında çıkan transfer dedikodularının doğru olmadığını belirten Yunan oyuncu, "Açıkçası bu tarz haberler nasıl çıkıyor bilmiyorum. Bu haberler duyuyorum ve bunlardan hoşlanmıyorum çünkü haberler yalan. Bana bir teklif geldiğinde bunu ilk bilecek olan kulüptür. Benim kulübümle de iki yıllık sözleşmem var. Trabzonspor'da olmaktan dolayı çok mutluyum. Büyük bir kulübün futbolcusuyum. Bir teklif geldiğinde benim hangi takıma gideceğime ve bonservisime kulüp karar verecektir. İlk geldiğimde de söylemiştim; gelecekle ilgili düşüncelerim var ancak önce takımım bu konuyu bilir." ifadelerini kullandı.