Ampute, köken olarak “amputasyon”dan gelen bir tıp (hekimlik) kavramıdır. Açıklanması ise, “tedavisi mümkün olmayan bir organı kesip atmak” anlamına gelir. Bir başka anlamı da “bütün bir şeyden parça kesme ya da koparma”dır.

Ampute futbol yedişer kişilik takımlarla ve koltuk değnekleri ile oynanan bir oyun. 

Futbolu dünya da ya da daha dar kapsamda bölgesel olarak yerlerde sürünen ülkemiz,  katıldığı ampute futbol (spor) turnuvalarında başarılı sonuçlar alıyor. Geçen yıl dünya ikincisi olan Ampute Milli Futbol Takımımız bu yıl finalde Angola’yı  4 – 1 yenerek Dünya Şampiyonu oldu ve kupasını aldı.

Milli takımın dünya şampiyonu olmasıyla birlikte medyada ve sosyal medyada yer yerinden oynadı. Milli takımın başarısını yere göğe sığdıramadık, oyunculara aslanlar kaplanlar, dedik.

Buraya kadar ilk bakışta her şey güzel gibi görünse de aslında utanılması kara kara düşünülmesi gereken kocaman bir fotoğraf var ortada!

Bu abartma nedir Tanrı aşkına? Bu nasıl bir ruh halidir ki büyük fotoğrafı göremeyip ya da görmek istemeyip sadece görünen üzerinden karnaval yapıyoruz?

O gençlerin koltuk değneği ile top koştururken o halleri hiç mi yüreğinizi sızlatmıyor, karnaval yapıyorsunuz?

Daha çok söyleyeceğim söz geliyor yazmak için klavyeme ama ortam tuhaf, durumdan mana çıkaran birinin çıkaracağı manaya karşı kendimi savunma durumunda da olmak istemem. Çünkü gerek yok. 

Onun için kısaca ve öz olarak söyleyeceğimi söyleyeyim:

Ampute Milli Futbol Takımının rakipleri kimler? O rakiplerin ülkesinin sosyal durumunu incelediniz mi hiç? Hangisinin başında ortama 50 yıllıdır bitmeyen, dinmeyen, dindirilemeyen ve yine ortalama 50 bin cana mal olmuş bir o kadar sakat bırakmış ayrılıkçı bir kanlı terör belâsı var?

Mayına basıp bacağını, tedavisi mümkün olamadığı için ya da yanlışlıkla (sehven) hastanede kolunu bacağını kaybeden 7 kişiyi bir araya getiremedikleri için takım kuramayan o ülkelere karşı şampiyon oluyoruz. Bu acı ve vahim tabloyu hiç düşündünüz mü?

O rakip takımlar isterlerse bize 7 çeksinler ya da biz onlara 7 çekelim hiç umurumda değil, umurumda olan yukarıda yazdığım büyük fotoğraftır.

Ülkenin gençlerinin önemli sayılacak bir bölümü kolsuz ve bacaksız iken ve devlet onlarla asla ilgilenmezken ya da ilgilenir gibi görünüp ilgilenmezken siz şampiyonluk karnavalı ve bayram yapıyorsunuz!

Ampute Milli Futbol Takımı dünya şampiyonu olmuş!

e839019a-cbb2-4004-a428-de68c903b3bd