Alman Sports Chau, “Trabzonspor Süper Lig'de rönesans hayali kuruyor” başlıklı bir haber yayımladı. Haberde “Trabzonspor , Süper Lig'de İstanbul'un büyük kulüplerinin üstünlüğünü kırmaya hazırlanıyor. Karadeniz takımı şampiyonluğu ve eski günlerin hayallerini yeniden yeşertmek üzere” ifadeleri yer aldı.

Frank van der Velden imzalı haberde şu şekilde:

Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve son olarak Başakşehir. Türkiye Süper Lig'in şampiyonları 1985'ten beri İstanbul'dan geliyor. Bir zamanlar sadece Bursaspor bu üstünlüğü kısa bir süreliğine kesintiye uğratmayı başardı. Ama bu  12 yıl önceydi.

Şimdi Trabzonspor, Türk metropolünün büyük kulüplere karşı durmaya hazırlanıyor. Beş maç kala, Karadeniz'deki liman kentinin kulübü zirvede. En yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 11 puan önünde. İstanbullu rakip pes etmezse, Trabzonspor'un son maçlardan 4 puana ihtiyacı var. Aslında bordo-mavililer şampiyonluğu uzun zaman önce elde edebilirdi. Son 4  maçta galibiyet çıkmadı. Buna rağmen Teknik direktör Abdullah Avcı sakinliğini koruyor. Sadece şampiyonluğu erteledik diyor. Kimsenin mutlu sondan şüphesi yok.

abdullah-avcı-1000x700-2-nisan