6'lı Masa'nın 12. toplantısı sonrası ortak aday konusunda uzlaşıldığı ve ismin 6 Mart'ta açıklanacağı duyuruldu. Toplantı sonrası CHP ve İYİ Parti cephesinde görüşme trafikleri sürerken adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğu yönünde söylentiler çıktı. Söz konusu söylentilerin ardından İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den hem Türkiye hem de dünya gündemine bomba gibi düşen açıklamalar geldi.

Meral Akşener'in açıklamaları şöyle:

En sonda söyleyeceklerimizi başta söyleyeyim; İYİ Parti kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, ölüm ile sıtma arasında tercihe zorlanmıştır. Buna boyun eğmeyecektir. Kişisel ikbal hesapları için üretilmiş siyasetin hınk deyicisi olmayacaktır.

DİMDİK DURUYORUZ

Ben ve arkadaşlarım ilk günden beri aynı kararlılıkla duruyoruz. Nasıl 2002 yılında milletin aleyhine plan yapanların karşısında durduysak bugün de duruyoruz. Nasıl 2010'da durduk, bugün de aynı yerde duruyoruz. Nasıl 2015'te milletin canına kıyanların karşısında durduk, bugün de duruyoruz.

Nasıl 2018'de milletimizi iki yumruk arasına alanların karşısında durduk bugün de aynı yer de duruyoruz. Nasıl 2020'de milletin tercihlerini hiçe sayanların karşısında durduk, bugün de ayın yerde dimdik duruyoruz.

ÖNERİLERİMİZ REDDEDİLDİ

5 parti dünkü toplantıda 'Kılıçdaroğlu aday olsun' dedi. Yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında uzun süredir Erdoğan'a karşı açık ara kazanan iki ismi beyan ettik. Bu iki isim sayın Mansur Yavaş ile sayın Ekrem İmamoğlu. Maalesef ve maalesef bu görüş ve önerilerimiz asadaki paydaşlarımız tarafından kesin bir biçimde reddedildi.

DÜNYADA GÜNDEM OLDU

Bu sözlerinin ardından İmamoğlu ve Yavaş'a çağrı yapan Akşener'in sözleri dünya basınında gündem oldu. Üst üste yapılan haberlerde muhalefetin ikiye bölündüğü ve Akşener'in 6'lı masadan ayrıldığı yazıldı.

Fransız haber ajansı AFP, 'Son dakika' koduyla geçtiği haberinde Meral Akşener'in açıklamalarına yer verdi. AFP söz konusu haberine 'Seçim öncesi muhalefet çatırdadı' başlığını attı.

YUNAN BASINI MANŞETTEN VERDİ

Yunan basını da Akşener'in sözlerini okuyucularına sundu. Ülkenin en önde gelen basın kuruluşlarından olan Etnos gazetesi, Akşener'in ittifaktan çekildiğini ve 6'lı masadan ayrıldığını yazdı.

Yine Yunanistan'ın en çok okunan haber sitelerinden olan NewsIT, Akşener'in çıkışını manşetten verdi. Söz konusu haber sitesi yaşananlar hakkında 'Meral Akşener takımdan ayrıldı' başlığını kullandı.

'AKŞENER REDDETTİ, MUHALEFET İKİYE BÖLÜNDÜ

Akşener'in adaylık çıkışı Orta Doğu'da da ses getirdi. Middle East Eye tarafından yapılan haberde, 'Türkiye seçimleri: Muhalefet adaylık konusunda ikiye bölündü' başlığı kullanıldı.

Orta Doğu ve dünyanın önde gelen haber ajanslarından olan Al Jazeera'de İYİ Parti liderinin sözlerini manşetten verdi. Al Jazeera söz konusu haberde 'Akşener cumhurbaşkanı adayını reddetti, muhalefet ikiye bölündü' başlığını kullandı.